Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Juhana Vartiainen: Miksi keskusta on tällaisessa hallituksessa?

Kokoomusedustaja ihmettelee valtiovarainministeri Matti Vanhasen kriittisiä lausuntoja.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen penäävät Twitterissä hallitukselta toimia, joilla työllisyyttä saadaan vahvistettua.

– Olen huolissani hallituksen työllisyystoimista. Näyttää, että työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ja ainakin hallituksen vasemmisto lähinnä miettivät, miten työnantajana toimimista vaikeutetaan. Se on riittävän hankalaa jo nyt. Pitäisi tehdä aivan toisenlaisia esityksiä, Pentikäinen tviittaa.

Hän on jakanut Iisalmen Sanomissa julkaistun kirjoituksensa. Siinä Pentikäinen mainitsee, että esimerkiksi kilpailukieltoesitys lisää työnantajan kuluja, mahdollinen palkka-avoimuusesitys lisää työnantajien ongelmia ja yt-laista on tulossa lisää byrokratiaa. Samaan aikaan monia työllisyyttä vahvistavia uudistuksia hänen mukaansa torjutaan tai lykätään.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen komppaa Pentikäistä siinä, että hallitus ei kykene työllisyystoimiin ja uudistuksiin.  Kokoomusedustaja viittaa valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) puheeseen Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) järjestämässä tilaisuudessa. Verkkouutisten lisäksi webinaarista uutisoi Iltalehti.

– Mikael on oikeassa. Samaan aikaan Matti Vanhanen kertoo Iltalehdessä olevansa hallituksessa, joka ei voi uudistaa verotusta, koska se uudistaisi sitä väärään suuntaan. Miksi keskusta on tällaisessa hallituksessa, Vartiainen kysyy.

Evan tilaisuudessa Vanhanen kuvaili hallituksen olevan ”pattitilanteessa”.

– Nykyinen hallitus koottiin puolueista, joiden välillä mielipide-eroja on olemassa. Erityisesti omistamiseen liittyvät kysymykset erottavat melkein kuin yö ja päivä. Hallitussopimuksen keskeinen periaate oli se, että erityisesti omistamiseen ja yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä hallitus ei tee mitään suuria muutoksia. Se oli ikään kuin pattitilanne, ja siitä pidämme kiinni, valtiovarainministeri sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt