Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Juhana Vartiainen: Kotihoidontuesta tulossa ansa maahanmuuttajille

Kansanedustajan mukaan tavoitteet ovat ristiriidassa.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen mukaan kotihoidontuesta on tulossa maahanmuuttajaäitien ja -lasten ansa.

– Moni arvokonservatiivi puolustaa kotihoidontukea -ja harmittelee, että maahanmuuttajat oppivat käyttämään suomalaista sosiaaliturvaa, hän sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä.

Vartiaisen mukaan kotihoidontuen turvin ei ehkä aina opita sitä mitä haluttaisiin.

– Etsi ristiriita.

Työ- ja elinkeinoministeriön asettama riippumaton tutkijaryhmä esitti tammikuun alussa kotihoidontuen poistamista työllisyyden parantamiseksi. Tutkimusten mukaan tuen poistaminen parantaisi työllisyyttä siten, että se tuo vanhemmat nopeammin takaisin työelämään.

Kotihoidontukea voi saada lapsen kanssa kotiin jäävä vanhempi. Tukea maksetaan ansiosidonnaisten perhevapaiden käyttämisen jälkeen. Vanhempi on oikeutettu tukeen nuorimman lapsen kolmivuotispäivään asti. Pääasiassa tukea saavat äidit ja siksi tuen poistaminen toisikin tutkijoiden mukaan pitkällä aikavälillä työelämään 10 000 naista.

Kelan joulukuussa julkitulleen selvityksen mukaan merkittävä osa humanitaarisista syistä Suomeen tulleista elää tuilla. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n ekonomisti Sanna Kurrosen mukaan etenkin naisten työllistyminen on Suomessa ollut verrokkimaita suurempi ongelma.

– Kannustavampi ja velvoittavampi sosiaaliturva ja vapaammat työmarkkinat – lisäävät sekä kantaväestön että tulokkaiden työllisyyttä, Vartiainen kommentoi asiaa.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt