SDP haluaa Suomeen 10 000 uutta yritystä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Juhana Vartiainen naureskelee ”yrittäjähenkiselle” SDP:lle

SDP:n varapuheenjohtajan ryöpytys työnantajille asetti puolueen ohjelman outoon valoon.

Pääministeripuolue SDP kertoi tiistaina julkaistussa ohjelmassa näkemyksistään koronapandemian jälkeisestä jälleenrakennuksesta.

Puolueen tavoitteena on kasvattaa yritysten määrää 10 000 kappaleella vuoteen 2025 mennessä työllisyyden kohentamiseksi. Yrityksistä puolet olisivat suomalaisten ja puolet ulkomaalaisten perustamia.

SDP puhui ”yrittäjähenkisestä valtiosta” korostaessaan valtion roolia tavoitteiden saavuttamisessa. Valtio myös varmistaisi tulonsiirroilla, veroilla ja palveluilla investointien ja kustannusten ”reilun jakautumisen” yhteiskunnassa.

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm herätti huomiota vuorokautta myöhemmin julkaisemallaan tiedotteella, jossa arvosteltiin voimakkaasti työnantajien toimintaa.

– Työnantajien ilmeinen tarkoitus on ratkaisuillaan heikentää palkkoja ja muita työehtoja, ajaa ay-liike ulos työpaikoilta ja palauttaa isäntävalta tehtaisiin. Se ei todellakaan ole omiaan lisäämään halukkuutta paikalliseen sopimiseen, päinvastoin, Malm sanoi.

Sijoittaja ja yrittäjä Kim Väisänen pohtii Twitterissä, kumpi lienee SDP:n totuudenmukaisempi viesti.

– Yrittäjähenkinen valtio ja yrittäjähenkinen pääministeripuolue, kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) kommentoi huvittuneen emojin kera.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt