Allekirjoitus SAK:n kynällä Helsingissä 14. helmikuuta 2020. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Juhana Vartiainen: Hallituksen ei tarvitse ”neuvotella” eläkeputken poistosta

Kokoomusedustajasta hallituksen ei täydy neuvotella eläkeputkesta järjestöjen kanssa.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen ottaa Twitterissä kantaa liittyen keskusteluun niin kutsutusta eläkeputkesta ja sen poistamisesta. Hänestä hallituksen ei tarvitse neuvotella sen poistamisesta, vaan hallitus voi tehdä sen itse.

– Ilmeisesti sentään keskustellaan ”oikeista” reformeista, hyvä niin. Mutta kuulkaas hallitus, ei putken poistamisesta tarvitse ”neuvotella” järjestöjen kanssa. Sen voi enemmistöhallitus poistaa, Vartiainen toteaa Twitterissä.

Vartiainen viittaa tviitillään Helsingin Sanomien artikkeliin, jossa käsitellään työllisyystoimia, joista hallitus aikoo sopia syksyn budjettiriihessä.

Yksi esiin nousevista kysymyksistä on eläkeputki eli ansisidonnaisen työttömyysturvan lisäpäivät. HS:n tietojen mukaan puolueet ja työmarkkinajärjestöt ovat asiasta kuitenkin erimielisiä, eikä siitä näin ollen sovittaisi vielä syyskuun budjettiriihessä.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) totesi HS:n mukaan hallituksen tarvitsevan useista työllisyystoimista päättämiseen ”työmarkkinaosapuolten myötävaikutusta”.

Ylen mukaan työmarkkinoiden keskusjärjestöt olivat aiemmin valmiita sopimaan putken poistamisesta. HS:n tietojen mukaan SAK:n ja STTK:n kannat ovat kuitenkin nyt muuttuneet. Yhtenä syynä tähän on EK:n päätös alkaa kannattaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamista myös työttömyyskassoihin kuulumattomille työntekijöille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt