X
SULJE MAINOS
Juha Sipilä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Juha Sipilä Suomenmaalle: Uusille ilmastotoimille on keväällä tuskin tarvetta

Hallituksen on tarkoitus arvioida ilmastotoimien vaikuttavuutta keväällä.

Uusille ilmastotoimille tuskin on keväällä tarvetta, arvioi keskustan kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Juha Sipilä Suomenmaalle. Ex-pääministeri osallistui syyskuussa hallituksen budjettiriiheen, jossa hallituspuolueet keskusta ja vihreät olivat riitautuneet ilmastotoimista. Sopu löytyi lopulta, mutta ilmastotoimien vaikuttavuutta hallitus tulee arvioimaan ensi keväänä.

Vihreät on kuvaillut maaliskuussa, ennen kevään kehysriiheä käytävää keskustelua ”perälaudaksi”, jonka jälkeen hallitus joutuu mahdollisesti kiristämään ilmastotavoitteitaan entisestään.

Sipilän mukaan puoli vuotta on lyhyt aika ilmastotoimien vaikuttavuuden arvioimiseksi.

– On vähän hassu ajatus, että puolen vuoden päästä tehtäisiin jotain rangaistustoimia, jos ei pysytä tietyllä uralla, kun toimien tavoite on vasta vuosissa 2030–2035. Ei puolen vuoden päästä ole vielä riittävästi tietoa toimien vaikutuksista.

Sipilä ei spekuloi sillä, aiheuttaako ilmastopolitiikka keväällä hallituksessa jälleen eripuraa. Hän kertoo esittäneensä jo syksyllä ilmastotoimien parlamentaarisen seurannan kirjaamista lakiin.

– Ongelma ilmastotoimissa on se, että ei ole ketään, joka voisi ihan varmuudella sanoa, kuinka paljon mikäkin toimi vaikuttaa. Siksi seurantaa pitää tehdä ja suuntaa pitää muuttaa tarvittaessa, Sipilä sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt