Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Juha Sipilä palautusleireistä: ”En ole kyllä syttynyt ajatukselle”

EU-komissio on lukenut kyseisistä avauksista vain lehdistä, sanoo varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei lämpene joidenkin EU-maiden esittämille leireille, joille voitaisiin palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä. Tanska ja Itävalta ovat esittäneet palautuskeskusta, joka sijoitettaisiin EU:n ulkopuolelle. Myös Suomea on pyydetty osallistumaan.

– En ole kyllä syttynyt sille ajatukselle. Meidän pitäisi saada aikaan kokonaisratkaisu ja esimerkiksi niin, että autamme ihmisiä lähempänä, hoidamme juurisyitä ja yhdessä YK:n kanssa teemme paremmat olosuhteet lähempänä kriisialueita, Sipilä kommentoi asiaa toimittajille Kultarannassa.

EU:n komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan komissio on seurannut keskustelua sivusta:

– Ainakin komission näkökulmasta katsottuna olemme lukeneet näistä ajatuksista vain lehdistä. Komissiolle ei ole esitetty mitään vahvaa. Tämähän tarkoittaisi myös sitä, että pitäisi olla joku maa, joka hyväksyisi tällaisen leirin olemassa olon. Siitäkään en ole oikeastaan kuullut vielä mitään. Yleisesti erilaisia vaihtoehtoja tällä hetkellä punnitaan.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on jo aiemmin vastustanut Suomen osallistumista EU-maiden ulkopuolelle perustettaviin leireihin vedoten mahdollisiin ihmisoikeusongelmiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt