X
SULJE MAINOS
Ilmaisjakelulehti Magneettimedian päätoimittaja Juha Kärkkäinen Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa 2013. Hänet tuomittiin 90 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. LEHTIKUVA / MARKKU RUOTTINEN

Juha Kärkkäinen KL:lle: Jostain syystä media haluaa vahingoittaa

Tavaratalokauppias Juha Kärkkäisen mukaan tavarantoimittajat kertovat, että media painostaa heitä.

Tavarataloketju J. Kärkkäisen toimitusjohtaja ja pääomistaja Juha Kärkkäinen ei ole harmissaan muutaman tavarantoimittajan boikotista, kertoo Kauppalehti.

Finlayson ja Otava eivät enää myy tuotteitaan tavaratalon valikoimiin, ja Fiskars lopettaa yhteistyön tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisäksi Uusi Suomi kertoi tiistaina, että kustannusosakeyhtiö Tammi on lopettanut yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa uusnatsikohun takia. Toimitusjohtaja Timo Julkunen kertoo saaneensa päätöksen johdosta vihapostia. Kärkkäisen uusnatsikytkökset nosti lokakuussa esiin Helsingin Sanomat.

Kärkkäinen pitää boikotteja Kauppalehden mukaan teatterina. Hänen mukaansa kodintekstiilien myynti nousi 25 prosenttia, kun he korvasivat Finlaysonin muilla tuotteilla pari vuotta sitten.

Hänen mukaansa ketjulla on tuhat tavarantoimittajaa ja monta tuhatta brändiä, eikä se ole yhden varassa.

– Tavarantoimittajat kertovat, että media painostaa heitä, eivät tavarantoimittajat halua lähteä meiltä, mutta painostuksen takia he ovat tässä herkkänä. Jostain syystä media haluaa vahingoittaa, enkä tiedä tarkkaan motiviia, Kärkkäinen toteaa lehdelle.

Kärkkäisen mukaan Finlaysonin kommentit ”tavarataloyhtiön omistajien rasistista mielipiteistä” suuttuttivat etenkin hänen puolisonsa. Vaimo on hänen mukaansa omistaja, mutta hänellä ei ole osaa eikä arpaa tässä asiassa.

J. Kärkkäisellä on viisi tavarataloa ja verkkokauppa. Liikevaihdon hän arvioi nousevan tänä vuonna noin 200 miljoonaan euroon. Viime vuonna J. Kärkkäisen liiketulos oli 4,8 miljoonaa euroa.