X
SULJE MAINOS

Jouluyllätys ehkä satoihin koteihin: 650 euron lasku elokuvan lataamisesta

Jopa 300 suomalaista on voinut saada 650 euron laskun laittomasta elokuvan lataamisesta tietokoneelleen.

Netissä liikkuu tietoja ja keskusteluja suomalaisen asianajotoimiston lähettämästä kirjeestä. Erään tiedon mukaan se on saatettu lähettää jopa 272 vastaanottajalle.

Asianajotoimiston väitetyn kirjeen mukaan kyse on Hollywood-elokuvan Dallas Buyers Club tekijänoikeuksista.

Tietoja ja yksityiskohtia ei voida vahvistaa. Lisätietoja etsivät keskustelijat epäilevät jonkin tahon jonkin asteista huijausta ja eräät sanovat, ettei heidän konettaan ole käytetty lataamiseen.

Kirjeessä todetaan, että vastaanottajan hallitsemasta IP-osoitteesta on ladattu kyseinen elokuvatiedosto tiettynä ajankohtana BitTorrent-vertaisverkolla, jolloin samalla myös levittää elokuvaa.

Asianajotoimiston mukaan heidän ulkomainen päämiehensä Dallas Buyers Club Llc on hakenut ja saanut Suomessa markkinaoikeudelta ratkaisun, jonka mukaan palveluntarjoaja Elisan oli annettava IP-osoitteiden käyttäjätiedot.

Asianajotoimisto ilmoittaa hyvitystä voitavan vaatia tuomioistuinteitse tai rikostutkinnan yhteydessä. ”DBC LLC sitoutuu kuitenkin olemaan ryhtymättä asiassa enempiin oikeudellisiin toimenpiteisiin, mikäli suoritatte kertakorvauksena tekijänoikeuden loukkauksesta 650 euroa viimeistään 29.12.2014. Maksu suoritetaan Asianajotoimisto XX:n asiakasvaratilille”, kirjeessä todetaan.

Dallas Buyers Club -elokuvan tekijät ovat olleet aktiivisia tekijänoikeuksistaan ja hakeneet aggressiivisesti korvauksia eri puolilla maailmaa. Asiasta kertovat muun muassa linkit tässä, tässä, tässä ja tässä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt