X
SULJE MAINOS
Sanna Marin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Joukkoliikennettä yksityisautoilun sijaan – näin uusi ministeri julisti vaalikoneessa

Tuleva liikenneministeri Sanna Marin on halunnut tällä vaalikaudella aikataulun uusien polttomoottoriautojen kieltämisestä.

Yhä useamman ihmisen tulisi valita joukkoliikenne yksityisautoilun sijaan. Näin linjasi hallituksen liikenne- ja viestintäministeriksi nyt valittu SDP:n Sanna Marin eduskuntavaalien 2019 Ylen vaalikonevastauksissaan.

Sanna Marin totesi vaalikoneessa, että ”seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu ja suunnitelma uusien myytävien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä”.

–  Aikataulullisesti puhumme ennemmin vuoden 2030 jälkeisestä ajasta kuin lähivuosista. Esimerkiksi Ranska ja Iso-Britannia ovat kieltämässä uusien polttomoottoriautojen myynnin vuonna 2040, Ruotsi ja Hollanti vuonna 2030 ja Norja jo vuonna 2025, Sanna Marin perusteli vastauskentässä.

Marin vastasi olevansa täysin eri mieltä väitteen kanssa, jonka mukaan ruuhkien helpottaminen on tärkeämpää kuin joukkoliikenteen kehittäminen.

– Ruuhkia voi helpottaa sillä, että yhä useampi ihminen valitsee joukkoliikenteen yksityisautoilun sijaan, tuolloinen tuleva liikenneministeri tiivisti.

Liikenteen päästöjä Marin vähentäisi yhdyskuntasuunnittelulla ja yksityisautoilun vähentämisellä.

– Liikenteen päästöjä voidaan pienentää muun muassa toimivalla yhdyskuntasuunnittelulla, joka vähentää liikkumisen tarvetta ja tukee siirtymää yksityisautoilusta joukko- ja kevyeen liikenteeseen sekä investoimalla nopeisiin raideliikenneyhteyksiin, Marin visioi Ylen vaalikoneelle.

LUE MYÖS:
Sanna Marin kokoomuksen mainoksista: Nämä seuraaviksi (VU 20.2.2019)
”Kyse on siitä, koska luovutaan” – Sanna Marin autojen polttomoottoreista (VU 14.2.2019)
Sanna Marin: Ilmastolle haitallisille kohteille ruskea luokitus (VU 11.2.2019)
Sanna Marin: Sdp valmistelee lentoliikenteen kasvun hillintää (VU 19.11.2018)

Sanna Marinin vastauksia Ylen vaalikoneessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt