X
SULJE MAINOS
Asuntomurron jälkiä. LEHTIKUVA / HANDOUT

Jotain hyvääkin koronasta – murrot ja pahoinpitelyt vähenivät

Sen sijaan raiskausten määrä lisääntyi tammi-syyskuussa verrattuna edellisvuoteen.

Omaisuusrikokset ovat tänä vuonna vähentyneet viime vuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Tammi-syyskuun aikana omaisuuteen kohdistuneita rikoksia on tullut poliisin tietoon noin 163 000, mikä on noin 20 000 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Erityisesti asuntomurrot ovat vähentyneet. Asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyjen murtojen määrä väheni tämän vuoden tammi-syyskuussa noin 22 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna.

Tilastokeskuksen yliaktuaari Kimmo Haapakangas sanoo, että syytä voi hakea ainakin koronasta, jonka vuoksi ihmiset ovat matkustelleet aiempaa vähemmän.

– Ihmiset ovat pysyneet kotona. Kun matkailu on ollut vähäistä, ihmiset eivät ole myöskään jakaneet tietoja ulkomaanmatkoistaan sosiaalisessa mediassa, hän sanoo tiedotteessa.

Myös varkauksia on tehty aiempaa vähemmän. Näpistyksiä, varkauksia ja törkeitä varkauksia tuli poliisin tietoon noin 13 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

Pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt neljä prosenttia. Ravintolassa tapahtuneiden pahoinpitelyjen määrä laski peräti 43 prosenttia. Syy tähän on ilmeinen:

– Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluajoissa on ollut kuluvana vuonna monin paikoin rajoituksia. Tämä on heijastunut väistämättä myös ravintolassa tapahtuvien pahoinpitelyjen määrään, Haapakangas sanoo.

Yksityisasunnossa tapahtuneiden pahoinpitelyjen määrä väheni samaan aikaan viisi prosenttia.

Sen sijaan raiskaukset ovat lisääntyneet. Tammi-syyskuussa ilmoitettiin poliisille 1 335 raiskausta, mikä on 22 prosenttia edellisvuotta enemmän. Lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä poliisi kirjasi 1 457 tapausta, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt