X
SULJE MAINOS
Pääministerillä ja valtiovaraiministerillä on eri näkemys sopeutustoimien aloittamisesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Joko Sanna Marin taipuu, tai keskusta lähtee hallituksesta”

Kansanedustajan mukaan joko pääministeri tai valtiovarainministeri joutuu syömään sanansa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ihmettelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja valtiovarainministerin Matti Vanhasen (kesk.) näkemyseroa sopeutustoimien aloittamisesta.

– Pääministeri @MarinSanna ei halua aloittaa sopeuttamista. Valtionvarainministeri @VanhanenMatti on taas vaatinut sitä. Jompi kumpi joutuu syömään sanansa, Wallinheimo toteaa Twitterissä.

Uudeksi valtiovarainministeriksi nimitetty Vanhanen peräänkuulutti tiedotustilaisuudessaan tiistaina, että hallituksen olisi tehtävä linjauksia sopeutustoimista jo syksyn budjettiriihessä. Vanhanen on painottanut, että jo nyt pitäisi tehdä päätöksiä, joista osa voi olla jo sitovia päätöksiä ensi vuoteen liittyen ja osa voi olla linja- ja valmistelupäätöksiä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) torjui Vanhasen näkemyksen tiistaina jo tunti tiedotustilaisuuden jälkeen.

– Elämme koronakriisin aikaa, ja meidän talouteemme on iskenyt erittäin kova shokki. Nyt ei ole aika sopeuttaa, nyt on aika ensinnäkin selvitä tästä kriisistä mahdollisimman pienin vaurioin, on aika elvyyttää. Tulemme käymään läpi rakenteellisia kysymyksiä ja arvioimaan hallitusohjelmaa tämän tilanteen johdosta, mutta sopeutustoimien aika, jos ja kun hallitus näistä keskustelee, sen keskustelun paikka on vasta myöhemmin, Marin totesi Säätytalon portailla toimittajille tiistaina.

SDP ja vasemmistoliitto totesivat tiistaina myös ryhmäpuheenvuoroissaan julkisen talouden suunnitelman selonteon yhteydessä, että talouden vakauttamisen aika ei ole nyt. Keskusta on sen sijaan vaatinut nykyistä tiukempaa talouskuria ja väläyttänyt sopeutustoimiksi esimerkiksi eläkeiän nostoa.

– Selvää on, että joko Marin taipuu tai @keskusta lähtee kävelemään hallituksesta, Sinuhe Wallinheimo katsoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt