Verkkouutiset

Vain pieni osa huijauksista päätyy viranomaisten tutkintaan. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Joka toinen yrittäjä joutuu huijatuksi

Vahinko jää yleensä pieneksi, mutta jotkut ovat menettäneet yli 10000 euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Melkein puolet yrittäjistä (47 prosenttia) on joutunut huijausrikoksen kohteeksi. Asiasta kertoo Suomen Yrittäjät. Huijattujen osuus on suunnilleen sama kuin edellisessä kyselyssä vuonna 2019, sanoo järjestön lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen.

– Uusia huijausmuotoja tulee koko ajan. Usein keppihevoseksi joutuu tunnettu yritys tai palvelu, kuten Posti tai pankki.

Yrittäjien kokema vahinko jää usein pieneksi. Kaksi kolmasosaa sanoo, että vahinkoa ei koitunut lainkaan. Yrittäjistä 3 prosenttia sanoo, että vahingot nousivat yli 10000 euroon.

– Vaikka vahinkosummat ovat yleensä pieniä, muutamia satasia, on huijareiden kokonaishyöty usein merkittävä. Usein toimintatapaan kuuluu, että huijataan mahdollisimman monelta yrittäjältä pienempiä summia, Toivonen sanoo.

Hänen mukaansa Yksittäinen yrittäjä ei välttämättä vie asiaa polisiin tutkittavaksi. Voi myös olla, että rahallinen summa on sen verran vähäinen, ettei poliisi ota asiaa tutkittavaksi.

Viidennes yrittäjistä on tehnyt huijauksesta rikosilmoituksen. Poliisi tutki joka kolmannen tapauksen. Suomen Yrittäjät vaatii, että petoksia pitää suitsia nykyistä voimakkaammin.

– Yrittäjäjärjestöllä on työssä merkittävä rooli, sillä me tiedotamme pienyrittäjille erilaisista huijauksista ja neuvomme heitä, jos nämä ovat joutuneet rikollisten uhreiksi, Toivonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)