Hirsitaloja rakentava Honkarakenne on kertonut koronapandemian iskenee yrityksen vientiin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Joka kolmannen perheyrityksen vienti on sakannut

Perheyritysten luottamus hallitukseen on heikentynyt.

Koronapandemia on iskenyt perheyritysten vientiin. Noin kolmannes eli 32 prosenttia Perheyritysten liiton jäsenistä kertoo viennin sakanneen koronavuoden aikana.

Noin kuudella prosentilla vienti on kasvanut pandemian aikana. Tiedot käyvät ilmi Perheyritysten liiton kyselystä.

– Viennin osuuden merkittävä pudotus on niin yritysten kuin Suomenkin tulevan elpymisen kannalta huolestuttavaa, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa etenkin pk-yrityksille on ensiarvoisen tärkeää, että EU:n elpymisrahasto tuo konkreettisia mahdollisuuksia innovaatioihin, investointeihin, kansainvälistymiseen ja kasvuun.

Luottamus Sanna Marinin hallitukseen heikkenee

Perheyritysten luottamus pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimintaan koronakriisissä on laskenut marraskuusta.

Asteikolla 1-10 Marin sai vastausten keskiarvoksi 5,0, kun marraskuun vastaavassa kyselyssä arvosana oli 5,4.

Luottamus Suomen talouteen on sen sijaan vahvistunut marraskuusta. Asteikolla 1-10 vastausten keskiarvoksi tuli 4,6. Marraskuussa lukema oli 4,1.

– Vastaajien avoimissa kommenteissa nousevat esille näköalattomuus ja ennustettavuuden puute. Hallitukselta toivotaan nopeita toimia rokotemäärien kasvattamiseksi, jotta rokotekattavuus saataisiin nousemaan mahdollisimman nopeasti, Hänninen kertoo.

Suomen yrityksistä noin 70 prosenttia on perheyrityksiä. Perheyritykset työllistävät noin 40 prosenttia koko yrityssektorin henkilöstöstä, ja ne luovat noin kolmanneksen yrityssektorin jalostusarvosta.

PerheyritysPULSSI-kyselyyn vastasi yhteensä 115 Perheyritysten liiton jäsentä 22.-26.2.2021. Perheyritysten liitolla on yhteensä noin 450 jäsenyritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 36 miljardia euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt