Verkkouutiset

Jo puolet turvapaikanhakijoista tulee maahan itärajalta – HS: ”rikolliset hyväksikäyttävät järjestelmää”

Turvapaikanhakijoita on tämän vuoden aikana tullut Venäjän puolelta Suomeen jo yli 250 henkeä. Suurin osa heistä on tullut Sallaan, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvapaikanhakijat kertovat ostavansa huonokuntoisia autoja itärajan matkanjärjestäjiltä jopa tuhansilla dollareilla.

Matkanjärjestäjät kuljettavat autot Suomen rajan tuntumaan. Sieltä turvapaikanhakijat jatkavat autoilla rajan yli. Autot jäävät rajavartioasemille.

Turvapaikanhakijat siirtyivät käyttämään autoja sen jälkeen, kun rajan ylitys polkupyörillä kiellettiin. Lisäksi Norja alkoi vuodenvaihteessa käännyttää turvapaikanhakijoita omalta rajaltaan.

Rajaviranomaisten mukaan maahanmuuttajien kuljetusten taustalla on järjestäytynyt rikollisuus.

– Laitonta maahantuloa pyörittää selvästi järjestäytynyt rikollisuus, joka toimii lähtömaassa, kauttakulkumaassa ja kohdemaassa, sanoo Lapin rajavartiolaitoksen apulaiskomentaja Jussi Sainio.

Sallan Kelloselän rajavartioaseman varapäällikkö Matti Pekkala harmittelee, että kuljetusten ja autojen järjestäjät käyttävät hyväkseen järjestelmää, joka on luotu hädänalaisten ihmisten auttamiseksi ja saavat siitä vielä taloudellista hyötyä.

– Tässä on selvästi havaittavissa turvapaikkaprosessin väärinkäyttöä laittoman maahantulon mahdollistamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)