Verkkouutiset

Jihadistien verkkolehti: Naisten seksiorjuus kuuluu islamiin

Irakin ja Syyrian IS-jihadistit ovat julkaisseet verkkolehdessään perustelut toisten uskontokuntien edustajien orjuuttamiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CNN:n mukaan jihadistien Dabiq-verkkojulkaisussa sunnuntaina ilmestyneessä kirjoituksessa vakuutetaan, että ”vääräuskoisten perheiden orjuuttaminen ja heidän naistensa ottaminen jalkavaimoksi on vakiintunut käytäntö islamilaisessa sharia-laissa”.

Lehdessä todetaan muun muassa, että uskonnolliseen jesidi-vähemmistöön kuuluvia naisia saa ottaa vapaasti vangiksi ja pakottaa seksiorjuuteen.

IS-järjestön hirmuteoista on viime aikoina uutisoitu runsaasti. Human Rights Watch-ihmisoikeusjärjestö ja YK ovat hiljattain julkaisseet Irakista ja Syyriasta paenneiden todistajien kertomuksiin perustuvia raportteja, joissa kerrotaan muun muassa laajamittaisesta orjakaupasta.

”Olemme kuulleet karmeita tarinoita pakkokäännytyksistä Islamiin, pakkoavioliitoista ja raiskauksista ja seksiorjuudesta – osa uhreista on lapsia”, Human Rights Watchin erityisasiantuntija Fred Abrahams totesi CNN:lle.

YK:lle puhuneiden silminnäkijöiden mukaan IS-taistelijat pyörittävät syyrialaisessa Raqqan kaupungissa markkinoita, joilla tuhansia kristittyjä, jesidejä ja muita jihadistien vääräuskoisina pitämiä on myyty orjiksi vain muutamien eurojen hintaan.

Islamilaiset uskonoppineet suhtautuvat yleisesti jyrkän kielteisesti IS:n uskonnollisiin tulkintoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)