X
SULJE MAINOS

”Jihadistien paluuseen valmistauduttava myös järein keinoin”

Kristillisdemokraattiset nuoret ovat huolissaan kasvaneesta terrorismin uhasta Suomessa.

Kristillisdemokraattisten nuorten mielestä terrorismin uhka Suomessa on kasvanut selvästi viimeisen vuoden aikana, joka johtuu pääasiassa Syyrian ja Irakin tilanteesta. KD-nuoret viittaavat näihin maihin lähteneisiin kymmeniin Suomessa asuviin muslimeihin.

– Osa lähteneistä vaikuttaa hyvinkin radikaaleilta, mihin Internet on keskeisesti vaikuttanut. Asiantuntijanäkemyksen mukaan suomalaisjihadistit ovat tiivis verkosto ja Suomeenkin kohdistuu epäilyjä mahdollisesta värväystoiminnasta, KD-nuoret sanovat vuosikokouskannanotossaan.

He vaativat terrorismin torjuntaa sääntelevään lainsäädäntöön nopeasti tiukennuksia

Kristillisdemokraattiset Nuoret esittää, että kaikki terroristiryhmän toimintaan osallistuminen kriminalisoitaisiin. Myös terrorismin rahoittamiseen on saatava tiukemmat rangaistukset.

– Sotatoimialueella taisteluihin todistettavasti osallistuneet jihadistit ovat palatessaan Suomen turvallisuudelle potentiaalinen uhka. Tähän on oltava valmis vastaamaan järeinkin keinoin, kuten Suomen kansalaisuuden poisottamisella kaksoiskansalaistapauksissa ja maahantulokielloin, KD-nuoret vaativat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt