Myös sosiaali- ja terveysalan sekä lähi- ja perushoitajien liitot Tehy ja Super ovat ilmoittaneet vuoronvaihtokiellosta. LEHTIKUVA/MILLA TAKALA

JHL:n lakko vaikuttaa Helsingin palveluihin usealla alalla

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n järjestämä poliittinen lakko Helsingin kaupungin toimialojen ja liikelaitosten palveluihin.

Lakko alkaa maanantaina kello 00.00 kestää tiistaihin 23.10. kello 24.00 saakka ja se vaikuttaa kaupungin siivous- ja kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimessa.

Lakko vaikuttaa myös koulujen ja päiväkotien ruoka- ja siivouspalveluhin. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lakko ei vaikuta suoraan, mutta työtaistelu saattaa aiheuttaa niissä paikallisia häiriötä, kertoo Helsingin kaupunginkanslia.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla lakko voi vaikuttaa joihinkin toimintoihin. Kirjastot, nuorisotalot ja museot eivät kuulu lakon piiriin.

Myös sosiaali- ja terveysalan sekä lähi- ja perushoitajien liitot Tehy ja Super ovat ilmoittaneet vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa maanantaina ja päättyy sunnuntaina 4.11.2018 kello 23.59.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteet ovat vuorovaihtokiellon aikana auki normaalisti, mutta työtaistelu voi aiheuttaa paikallisia häiriötä palveluissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt