Ashwaq Haji Hamid. KUVA: YOUTUBE

Jesidinaisen järkytys: ISIS-orjuuttaja tuli vastaan kadulla Saksassa

Jihadistien kaappaama ja orjuuttama nainen joutui jättämään uuden kotimaansa.

Ashwaq Haji Hamid luuli jättäneensä jihadistijärjestö ISIS:n kauhut taakseen. Elämä uudessa kotimaassa Saksassa kuitenkin järkkyi, kun häntä kymmenen kuukauden ajan orjuuttanut mies käveli kadulla vastaan. Naisen tarinasta kertoo USA Today ja Deutsche Welle.

– Pakenin Irakista, jotta minun ei tarvitse nähdä enää koskaan niitä rumia kasvoja. Olin shokissa nähdessäni ne jälleen Saksassa, nainen kertoo.

Hamid on jesidi, joita vastaan ISIS toteutti YK:n mukaan vuonna 2014 kansanmurhan Irakin pohjoisosissa. Jihadisteja syytetään myös naisten ja lasten myymisestä orjiksi. Hamid oli yksi ISIS:n orjista, mutta hän onnistui pakenemaan perheineen Saksaan vuonna 2015.

Nuori jesidinainen kohtasi ISIS-orjuuttajan kohtasi heti seuraavana vuonna Schwäbisch Gmündin kaupungissa. Hamid väittää miehen seuranneen häntä. Kohtaamisia oli useita.

– Kyseessä oli sama mies ja hän jahtasi minua. Seuraavalla kerralla hän lähestyi ja kertoi tietävänsä minusta kaiken, nainen kertoo.

Hamid teki ilmoituksen poliisille, joka aloitti asiasta tutkinnan. Viranomaiset eivät ole tunnistaneet tai tavoittaneet miestä.

Nainen pakeni tänä vuonna Saksasta, sillä uusi kotimaa ei enää tuntunut turvalliselta.

– Olisin jäänyt Saksaan, jos en olisi kohdannut miestä. Tahdoin päättää opintoni ja suorittaa tutkinnon, joka olisi antanut minulle kunnollisen elämän, hän kertoo.

Ashwaq Haji Hamid muistuttaa, että ISIS:n orjuudesta paenneet naiset tarvitsevat yhä suojelua.

– En halua Saksan hallitukselta mitään paitsi sen, että miestä rangaistaan ja vastaavassa asemassa kanssani olevia naisia suojellaan ISIS:ltä, hän kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt