X
SULJE MAINOS
Yksi nuorten suosimista ajanviettopaikoista on Helsingin päärautatieasema. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Jengiväkivallan kitkemiseksi vaaditaan kriisikokousta

Helsingin kristillisdemokraattien ja sinisten valtuustoryhmä vaatii kriisikokousta jengiväkivallan kitkemiseksi.

– Olemme vakavasti huolissamme helsinkiläisten turvallisuudesta. Jokaisen on voitava liikkua Helsingissä mihin tahansa kellonaikaan ilman pelkoa. Vaadimme kaupunkia ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin. Kaupungin johdon lisäksi mukaan keskusteluun on kutsuttava poliisin edustajia ja nuorisotyön ammattilaisia, sanovat valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling (kd.) ja varapuheenjohtaja Toni Ahva (sin.) tiedotteessaan.

KD ja Siniset esittävät samalla lisärahoitusta kaupunkilaisten turvallisuuteen sekä etsivään ja jalkautuvaan nuorisotyöhön.

Valtuustoryhmä vaatii myös tehokkaampaa maahanmuuttajien kotouttamista, jossa keskeistä on työelämätaitojen hankkiminen, suomen kielen oppiminen sekä suomalaisen kulttuurin kunnioittaminen.

– Turvallisuuden takaaminen on kaupungin tärkein tehtävä, ja väkivaltainen jengiytyminen kertoo karua kieltään siinä epäonnistumisesta. Tarvitsemme enemmän resursseja poliisille sekä etsivään nuorisotyöhön ja kouluihin, sanoo Ahva.

Ebelingin mukaan nuorten jengiytyminen on suuri ongelma, jolla on kauaskantoiset seuraukset.

– Helsingin on kiinnitettävä enemmän huomiota perheiden hyvinvointiin ja esimerkiksi maahanmuuttajavanhempien riittämättömään kielitaitoon, joka vaikeuttaa nuorten auttamista, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt