Leipomoalan työehtosopimus ei Suomen Leipuriliiton mukaan tunne työaikojen suhteen juuri joustoja. Paikallisen sopimisen mahdollisuuksien lisääminen olisikin liiton mielestä välttämätöntä.
– Sen lisäksi, että leipomoalan työehtosopimus on työaikojen osalta Euroopan jäykin, leipomo- ja konditoria-ala maksaa ainoana alana Suomessa ja koko Euroopassa työntekijöille kello 21–06 välillä tehdystä työstä 100 prosentilla korotettua palkkaa, Leipuriliiton tiedotteessa kerrotaan.
Liiton mielestä olisi kohtuullista, että leipomo- ja konditoria-alalla voitaisiin sopia edes työajoista samalla tavalla kuin muillakin teollisuuden aloilla.
Liitto esittää huolensa myös pienten ja keskisuurten yritysten edunvalvonnan tulevaisuudesta. Liiton mukaan kilpailulainsäädäntöön suunniteltujen muutosten jälkeen pk-yritysten ei olisi enää järkevää kuulua yhdistyksiin, koska jäsenet voivat joutua taloudelliseen vastuuseen yhdistysten väitetyistä rikkomuksista.
Leipomo- ja konditoriayrittäjät kokoontuvat tulevana viikonloppuna vuosikokoukseensa Tampereelle. Leipomoalan yrityksiä on noin 700, ja ala työllistää noin 9 000 – 10 000 henkilöä.