X
SULJE MAINOS

Jatkosodan leikattu konjakki tekee paluun Mannerheimin 150-vuotissyntymäpäiville

Jatkosodan aikana rintamamiesten rajoitettuun juhlakäyttöön luotu Puolustuslaitos Leikattua Konjakkia palaa markkinoille Puolustuslaitos Leikattua -tuotteena.

Tuntemattomasta Sotilaastakin tuttu sodanaikainen juoma on nykyaikaistettu ja saapuu markkinoille aidon konjakin ja vodkan sekoitteena. Puolustuslaitos Leikattua valmistaa Lignell & Piispanen Kuopiossa.

Sodanaikaiset Puolustuslaitos-alkoholituotteet esiteltiin alun perin vuonna 1942 juhlistamaan ylipäällikkö C.G.E Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäiviä kesäkuun 4. päivänä. Mannerheim oli asettanut merkkipäivänsä kunnioittamisen yhdeksi vaatimukseksi, että jokaiselle täysi-ikäiselle rintamamiehelle oli tarjottava arkipäivän ruokailua parempi ateria ja virallisen annoksen kokoinen syntymäpäiväryyppy.

Mannerheimin merkkipäivänä tarjottu Puolustuslaitos Leikattua Konjakkia oli yksi näistä pitkin rintamalinjaa tarjotuista alkoholijuomista, mutta puutteellisissa oloissa tuo ryyppy saattoi olla myös mitä tahansa muuta käsille saatua alkoholia, kuten Pöytäviinaa, Vaakunaviinaa tai Rommiviinaa.

– Me suomalaiset ammennamme perinteistä ja kunnioitamme historiaamme. Siksi olikin hämmentävää törmätä tällaiseen, kansan kollektiivisesta muistista jo kadonneeseen, mutta alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan ainutlaatuisen tärkeään juomaan. Juoman uustuotannolla haluamme osaltamme kunnioittaa Puolustuslaitos Leikatun alkuperäistä käyttötarkoitusta historiallisen erikoistapahtuman juhlistamiseksi, kertoo juoman takaisin markkinoille tuovan Puolustuslaitos Beveragesin toimitusjohtaja Juuso Syrjä.

Tuotteen maku on nykyisten raaka-aineiden paremmuudesta johtuen kuitenkin kehittynyt sitten 1940-luvun.

Puolustuslaitos Viinaa palasi vuonna 2015 noin 70-vuoden tauon jälkeen takaisin markkinoille nykypäivän vaatimuksiin päivitettynä, Kuopiossa valmistettuna korkealaatuisena vodkana. Kansainvälisesti palkittu Puolustuslaitos Viinaa saa nyt seurakseen Puolustuslaitos Leikattua, jota on 3.4. alkaen saatavilla Alkon tilausvalikoimasta ja ravintoloista kautta maan.

Tuote esitellään Alkon hyllyvalikoimaan 25.5. hieman ennen 4.6. juhlistettavaa marsalkka Mannerheimin 150-vuotispäivää.

Marsalkka Mannerheim tarjosi 75-vuotissyntymäpäivänään pullon alkoholia jaettavaksi viiteen mieheen, eli virallinen annos oli 10 cl jokaiselle täysi-ikäiselle rintamamiehelle.

Annoksia jaettiin yhteensä 476 486 kappaletta ja ne maksoivat yli 6,5 miljoonaa markkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt