Suojaplekseillä pyritään estämään koronaviruksen leviämistä kauppojen kassoilla. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Järkyttynyt myyjä IS:lle: Suussa käyneitä rahoja ojennetaan

Asiakaspalvelijalla on epämiellyttävä ja turvaton olo kassalla.

Kaupan kassalle pari viikkoa sitten siirtynyt parikymppinen nainen ihmettelee asiakkaiden käytöstä Ilta-Sanomille. Koronakriisistä huolimatta suuri osa asiakkaista käsittelee rahaa ja kortteja kassalla huolimattomasti, eikä mahdollisuuksia asiakkaiden huomauttamisesta liiemmin ole.

– Etenkin vanhemmat ihmiset laittavat usein kortin suuhun, kun he etsivät lompakosta jotain. Tai sitten laittavat setelin suuhun – tai kastelevat sormen suussa ennen kuin aukaisevat muovikassin. Järkytyksellä olen sitä seurannut vierestä, nainen kauhistelee.

Koska koko Suomi on poikkeustilassa ja uusia koronatartuntoja ilmoitetaan jatkuvasti, myyjä sanoo olettaneensa, että ihmiset asioisivat kaupassa huolellisesti. Hänelle on myös ojennettu suussa käyneitä rahoja.

Kaikki asiakkaat eivät myöskään asioi kaupassa yksin.

– Usein koko perhe tulee esimerkiksi jäätelöostoksille, vaikka suositellaan, että vain yksi perheestä kävisi tekemässä ostokset, ettei virus leviä, myyjä sanoo.

Kassatyöntekijä kertoo, että hänellä on pleksi ja kumihanskat suojana ja hän käyttää jatkuvasti käsidesiä työpäivän aikana. Siitä huolimatta naisella on paikoin epämiellyttävä ja turvaton olo kassalla. Hän toivoo, että ihmiset luopuisivat käteisestä ja ikäihmiset noudattaisivat ohjeistusta, eikä kauppaan tultaisi koko perheen voimin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt