Kiinalaiset televisiokanavat ovat esittäneet rikosten pakkotunnustuksia. SAFEGUARD DEFENDERS

Järjestö kehottaa estämään kiinalaiset TV-kanavat

Kanavien esittämillä videoilla ihmiset on pakotettu tunnustamaan rikoksia muun muassa kiduttamalla.

Ihmisoikeusjärjestö Safeguard Defenders kehottaa kaikkia palveluntarjoajia maailmanlaajuisesti lopettamaan Kiinan valtion hallinnoimien CGTN- ja CCTV-4 -televisiokanavien näyttämisen.

Viime viikkojen aikana kanavat ovat lähettäneet televisioituja tunnustuksia. Videoilla esiintyvät ihmiset on pakotettu tunnustamaan tekaistuja syytteitä muun muassa kiduttamalla.

– Suurin osa uhreista on asianajajia, kansalaisjärjestöjen työntekijöitä ja toimittajia, jotka puolustavat oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia. Rangaistuksena meidät on pidätetty, kidutettu fyysisesti ja henkisesti. Kaikki tämä sen varmistamiseksi, että kun kamera osoitti meitä, meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin toistaa Kiinan poliisin meille osoittamat vastaukset.

– Kuvamateriaaliamme käytetään levittämään väärennettyjä uutisia ja pelkoa ihmisoikeusyhteisöjen keskuudessa, joihin kuulumme, järjestön lähettämässä avoimessa kirjeessä sanotaan.

Kirje on lähetetty palveluntarjoajille Ranskaan (Eutelsat), Saksaan (Vodafone), Norjaan (Telia), Kanadaan (Rogers), Australiaan (FoxTel ja FetchTV. SBS on jo keskeyttänyt CGTN:n ja CCTV-4:n palvelut) Italia (TivùSat), Sveitsi (UPC), Uusi-Seelanti (Sky, Vodafone), Yhdysvallat (Dish, DirecTV, Verizon FiOS, Comcast) ja Intia (Dish TV).

Ainakin Ruotsi ja Norja ovat ilmoittaneet keskeyttävänsä kanavien näyttämisen. Ruotsi keskeytti kanavien näyttämisen ennen järjestön lähettämää kirjettä.

Järjestö kertoo lähettävänsä lisää kirjeitä lähipäivinä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt