X
SULJE MAINOS

”Järjestelmän maskottina?” – SAK:n Lylyn 35 000 euron vuosipalkkiota Ilmarisesta arvostellaan

Vasemmistoliiton entinen europarlamentaarikko ihmettelee SAK:n puheenjohtajan eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta saamaa 35 000 euron vuosipalkkiota.

Ex-meppi Esko Seppänen (vas.) kirjoittaa Kansan Uutisten keskustelupalstalla.

Seppäsen mukaan ”kun eläkeyhtiö Ilmarisen hallituksen varapuheenjohtaja Lauri Lyly, joka toimii myös SAK:n puheenjohtajana, on ottanut kantaa tuloerojen kasvuun, pata todella kattilaa soimaa”.

Lyly arvosteli SAK:n valtuuston kokouksessa yrityseliittiä, joka ”elää omaa elämäänsä ylisuurien palkkojen, palkkioiden ja luontaisetujen osalta”.

Esko Seppäsen mukaan ”vasemmistossa me mielellämme kerromme muille, mitä näiden muiden pitäisi tehdä, jotta he kauan eläisivät ja menestyisivät maan päällä. Mitäpä jos me siirtyisimme luottamustehtävissä itse toimimaan sen mukaan mitä me vaadimme muilta?”.

Lauri Lyly sai 2012 Ilmariselta yhteensä 35 000 euron palkkiot hallituksen varapuheenjohtajuudesta. Siitä 27 000 euroa oli vuosipalkkiota ja loput kokouspalkkioita. Lyly on ollut tehtävässä vuodesta 2010.

Esko Seppänen huomauttaa, että Lyly ”ei omien sanojensa mukaan ole voinut vaikuttaa Ilmarisen johdon palkkioihin. Mistähän hänelle sitten maksetaan ylisuuria palkkioita? SAK:n puheenjohtajuuden arvovallastako järjestelmän maskottina?”.

”Kyllä hallituksen jäsenet voivat aina vaikuttaa ylisuuriin palkkioihin. Lauri Lylyltä vain on puuttunut halu ja tahto, sanovat eräät toiset mukana olleet”, Seppänen jatkaa.

Esko Seppäsen mukaan Lyly sai viime vuonna SAK:lta palkkaa 173 000 euroa. Lylyn kuukausipalkka oli noussut edellisvuodesta 1 300 eurolla kuukaudessa. Se ”ylittää selvästi keskimääräisen palkansaajien korotuslinjan. Eikö totta?”, Seppänen kysyy.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt