X
SULJE MAINOS
Kaikkien koronarokotteiden suojateho on hyvä vakavaa koronavirustautia vastaan. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Jari Sarasvuo: Sain yli kymmenen syytöstä, että saan rahaa rokotteista

Rokotteisiin liittyvää informaatiovaikuttamista harjoittavat aivan muut tahot, yrittäjä sanoo.

Trainers’ Housen perustaja, yrittäjä Jari Sarasvuo kertoo viestintäpalvelu Twitterissä saaneensa useita lahjontasyytöksiä rokotuksia puolustavista päivityksistään.

Hän on jakanut päivityksensä yhteyteen hänelle linkatun BBC:n uutisen, jossa Venäjä-taustainen yhtiön kerrotaan tarjonneen rahaa rokotevastaisten tietojen levittämisestä. Summat ovat olleet tuhansia euroja.

– Sain toistakymmentä syytöstä siitä, että mut on rahalla lahjottu olemaan rokottamisen puolella. (Mun taseella ja kassavirralla sellaista rahasummaa ei enää ole. Edes miljardi ei muuttaisi elämässäni enää mitään.) Mut kuinka onkin, lahjontasyytöksiä suoltavien takaa löytyykin…, Sarasvuo kirjoittaa twiitissään ja viittaa BBC:n uutiseen.

Ainakin intialaisen Youtube-tähti Ashkar Techyn ja brasilialaisen Instagram-vaikuttaja Everson Zoion epäillään hyväksyneen rokottamisen vastustamiseen kannustaneen Fazze-yhtiön tarjouksen. Molemmat olivat toistaneet Fazzen haluamaa viestiä, mikä oli poikennut merkittävästi somevaikuttajien tavanomaisista teemoista. Ranskan ja Saksan viranomaiset ovat aloittaneet tapauksesta tutkinnan.

Koronarokotteen saaneella on hyvin paljon pienempi riski saada vakava tautimuoto kuin sellaisella, joka ei ole rokotusta saanut. Esimerkiksi Britanniassa korona on vienyt rokottamattomia 20-30-vuotiaita tehohoitoon.

Jari Sarasvuon mukaan rokotuksen ottaminen on nyt erityisen tärkeää.

– Oikeasti on niin, että vaarallista olla rokottamaton, kun rajoitukset puretaan tai efektiivisesti purkautuvat, koska #piittaamattomuus. Olit nuori tai et.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt