X
SULJE MAINOS
Jari Lindström. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Jari Lindström ay-liikkeelle: Nyt ei tykillä hyttysiä

Työministerin mukaan lakiesitys työllistymiskynnyksen alentamisesta pienissä yrityksissä menee eteenpäin.

Työministeri Jari Lindströmin (sin) mukaan lakiesitys työllistymiskynnyksen alentamisesta alle 20 työntekijän yrityksissä menee eteenpäin. SAK ilmoitti maanantaina, että sen liitot ovat valmiita järjestöllisiin toimiin, mikäli hallitus vie lakiesityksen eduskuntaan.

– Lainsäädäntö menee eteenpäin niin kuin on sovittu, Lindström vakuutti keskiviikkoiltana taloustoimittajien tapaamisessa Helsingissä.

Hän kertoi olevansa täysin tietoinen ay-liikeeltä tulleesta viestistä, että se järjestää jotakin tapahtumia.

– Toivon että eivät järjestä, hän sanoi.

Lindström ihmetteli, onko SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta oikeasti sanonut julkisuuteen, että hallitus olisi tekemässä jotain irtisanomislakia, jonka mukaan voisi sanoa irti, jos toisen naama ei miellytä tai jos hän on nainen.

Hän painotti, että sellaista ei olla tekemässä.

– Meillä on perustuslaki ja kansainväliset sopimukset, jotka määrittelevät sen ohuen langan, johon tuleva mahdollinen laki pitää istuttaa.

Tämä ei ole hänen mukaansa mikään helppo rasti, mutta se on tehtävissä. Hän muistutti, että viime kädessä eduskunta määrittelee sen, onko laki perustuslain mukainen vai ei.

– Tätä on todella huolellisesti valmistelu ja toivon, että ammattiyhdistysliike ei nyt lähtisi ampumaan tykillä hyttysiä, Lindström sanoi.

Hallitus lähetti heinäkuun alkupuolella työsopimuslain muutosesityksen lausuntokierrokselle, joka päättyy tänään torstaina.

Irtisanomissuojaa koskevilla muutoksilla pyritään hallituksen mukaan alentamaan työllistymiskynnystä alle 20 työntekijän yrityksissä. Näissä yrityksissä pidettäisiin irtisanomisperusteena myös ”nykyistä vähäisempää työvelvoitteen laiminlyöntiä tai rikkomista taikka epäasiallista käyttäytymistä silloin, kun työntekijän moitittava menettely on horjuttanut työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttanut työnantajan ja työyhteisön toimintaa eikä työsuhteen jatkamista voitaisi pitää enää työnantajan kannalta kohtuullisena”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt