Verkkouutiset

Jännitteet kiristyvät: ”Pohjois-Korea on hyvin vihainen”

Pohjois-Korea odottaa Yhdysvalloilta talouspakotteiden purkamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välisiä neuvotteluja tuntevat lähteet kertovat CNN:lle, että jännitteet maiden välillä ovat kasvamaan päin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi keskiviikkona, että keskustelut maiden välillä ovat hyvällä mallilla ja että ”hän on hyvin iloinen siitä, miten asiat sujuvat Pohjois-Korean kanssa”.

− Meillä ei ole mitään kiirettä. Sanktiot ovat päällä, ohjukset ovat pysähtyneet, panttivangit ovat kotona, suuret sankarit ovat kotona, Donald Trump totesi lehdistötilaisuudessa.

Etelä-Korean ulkoministeri Kang Kyung-wha sanoi tiistaina hänelle kerrotun, että Pohjois-Korea on pyytänyt USA:lta lykkäystä neuvotteluihin. Yhdysvaltain ulkoministeriö kertoi keskiviikkona, että torstaille kaavailtu tapaaminen USA:n ulkoministeri Mike Pompeon ja Pohjois-Korean edustaja Kim Yong-cholin välillä on siirretty myöhempään ajankohtaan. Syytä viivästykselle ei kerrottu.

CNN:n lähteen mukaan Pjongjang perui tapaamisen tultuaan johtopäätökseen, että neuvottelut eivät olisi edenneet mihinkään.

Yhdysvaltain armeijan edustajat, diplomaatit ja neuvotteluja tuntevat lähteet sanovat, että osapuolet ovat lukossa ja odottavat, kuka tekee myönnytyksiä ensin. Lähteiden mukaan ”Pohjois-Korea on todella vihainen” siitä, että USA on kieltäytynyt pakotehelpotuksista ja että henkilökohtainen kitka USA:n ja Pohjois-Korean neuvottelijoiden välillä voi hidastaa prosessia.

− Se ei tiedä hyvää neuvotteluille, jotka eivät muutenkaan mene hyvin, sanoo entinen CIA-päällikkö Bruce Klinger.

Hän viittaa Pohjois-Korean uhkaan aloittaa uudelleen ydinasevoimien rakentaminen, jos USA ei lievennä pakotteita.

Trumpin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin historiallisesta kohtaamisesta on kulunut viisi kuukautta. Maat eivät ole vielä sopineet esimerkiksi ydinaseriisunnan määritelmästä.

Pohjois-Korean valtion media KCNA kertoi marraskuun alussa, että maa on ”antanut kaiken mahdollisen Yhdysvalloille”:

”Asioita joita se hädin tuskin ansaitsee, tekemällä ennakoivia ja hyvän tahdon toimia. Toteutumatta on Yhdysvaltojen vastaus. Jos sitä ei tule, Korean demokraattinen kansantasavalta ei liiku milliäkään, kuinka kalliiksi se voi tulla?”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)