Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Janne Pesonen: Harry Harkimolle ei kannata naureskella

Kokoomuksen puoluesihteeri arvelee, että Liike Nyt tavoittelee protestiäänestäjiä. Perinteinen kokoomuslainen istuu huonosti sellaiseen profiiliin.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen arvioi, että Liike Nyt -liike tuskin kehittyy merkittäväksi parlamentaariseksi voimaksi. Siitä huolimatta se täytyy ottaa vakavasti.

– En silti halua lähteä heille naureskelemaan. Siellä on takana ammattitaitoisia ihmisiä, jotka tietävät millaiseen leikkiin ovat lähteneet, Pesonen sanoo Nykypäivä-lehden haastattelussa (vain paperiversio).

Liike Nytin takana on kansanedustaja Harry Harkimo, joka erosi viime keväänä kokoomuksesta. Toistaiseksi on epävarmaa, mitä liike tavoittelee, eikä se ole vahvistanut osallistumistaan eduskuntavaaleihin. Osallistuminen vaikuttaa todennäköiseltä, koska Liike Nytin edustajat kiertävät Suomea ja järjestävät kansalaistapahtumia.

Pesonen katsoo, että nykytiedon valossa Liike Nyt yrittää tarjota vaihtoehdon tyytymättömille kansalaisille.

– Liike Nyt voi olla seuraavien vaalien protestiliike. Sellainen voi yhtä hyvin olla myös Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liike, tai perussuomalaiset voi pystyä asemoimaan itsensä vanhaan tapaan protestikanavaksi.

Jos ajatellaan kokoomuksen ydinkannattajia, puolueella ei pitäisi olla suurta syytä huoleen, Pesonen toteaa.

– On vaikea nähdä, että kokoomuslainen peruskannattaja äänestäisi protestipuoluetta.

Pesonen toteaa Nykypäivässä myös, että kokoomus on aloittanut maakuntavaaleihin valmistautumisen jo keväällä 2017.

– Tämän ansiosta meillä oli hyvät valmiudet käydä maakuntavaalit tammikuussa 2018 ja erinomaiset valmiudet lokakuussa 2018.

Vieläkään ei tiedetä, milloin maakuntavaalit järjestetään. Suunnitelma on pitää ne yhdessä EU-parlamentin vaalien kanssa ensi toukokuussa, mutta ne saattavat siirtyä siitäkin.

– En pitäisi suurena onnettomuutena, että ne pidettäisiin vaikka lokakuussa 2019, reilu vuosi ennen kuin maakunnat aloittavat työnsä. Eurooppa-teemat saisivat ansaitsemansa painon EU-vaaleissa, Pesonen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt