Janne Heikkinen. KUVA: Essi Jäälinna

Janne Heikkinen: Miksi hallitus salailee linjaansa?

Milloin muut hallituspuolueet puuttuvat Pekka Haaviston omavaltaiseen sooloiluun, kansanedustaja kysyy.

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen hämmästelee julkisuuteen tulleita tietoja suunnitelmasta, joka tähtää Syyrian al-Holin niin kutsutun ISIS-leirin suomalaisten tuomiseen takaisin Suomeen.

– Miksi hallitus salailee linjaansa al-Holin leirin aikuisten osalta? Milloin keskusta ja muut hallituspuolueet puuttuvat ministeri [Pekka] Haaviston (vihr.) omavaltaiseen sooloiluun, Janne Heikkinen kysyy Facebook-julkaisussaan.

Ylen tietojen mukaan hallitus ei ole tehnyt leiriläisten siirtämisestä poliittista päätöstä, sillä asiaa on vain sivuttu hallituksen iltakoulussa. Usean ministeriön suunnitelmaa kuvataan ”melko täsmälliseksi”. Kaikkien suomalaisten siirtämistä on suunniteltu, koska leiriltä ei luovuteta pelkkiä lapsia.

Janne Heikkinen kehottaa hallitusta kertomaan kansalle totuus valmistelluista toimista.

– On ennen kuulumatonta, jos hallitus suunnittelee laittavansa vihollisen taistelijat ja sen tukijat oman maan turvallisuuden edelle. Sodassa harvoin pelastetaan ensin vihollisen haavoittuneita. Nyt olisi korkea aika kertoa kansalle totuus, että aikooko hallitus todella lähteä hakemaan brutaalin terroristijärjestön tueksi lähteneitä aikuisia takaisin, Heikkinen sanoo.

LUE LISÄÄ:

Pekka Haavisto: Al-Holin suunnitelmaa ei ole – Yle: Suunnitelma on

Yle: Al-holin leiriläisten tuomista Suomeen on valmisteltu

Miksi hallitus salailee linjaansa al-Holin leirin aikuisten osalta? Milloin Keskusta ja muut hallituspuolueet puuttuvat…

Posted by Janne Heikkinen on Monday, December 9, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt