Janne Heikkinen. Kuvankaappaus / Facebook

Janne Heikkinen: Maahanmuuton ongelmat tunnustettava

Kokoomusedustajan mukaan Suomen turvapaikkajärjestelmää on hyväksikäytetty runsaasti.

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkisen mukaan Suomeen sosiaalisin perustein tapahtuva maahanmuutto tulisi saada hallintaan.

Kokoomusedustajan mukaan ”on rehellistä sanoa ääneen, että aidon avun tarvitsijoiden auttamisen ohella järjestelmäämme on hyväksikäytetty runsain mitoin”.

– Naapurimaamme Ruotsi käy hyvästä esimerkistä. Kehitysmaista Ruotsiin suuntautuneen massamaahanmuuton lieveilmiöt ja ongelmat ovat eskaloituneet, Janne Heikkinen toteaa nettisivuillaan ja Sinituuli-lehden liitteessä julkaistussa kirjoituksessaan.

Heikkisen mukaan yhteiskuntarauha on Ruotsissa rikkoutunut monilla ongelma-alueilla, joissa erilaiset ammuskelut, räjähdeiskut ja jengiväkivalta ovat jopa viikottaista ellei päivittäistä.

– Samaan aikaan Ruotsin kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on pyytänyt oman puolueensa puolesta anteeksi Ruotsin kansalta, että se on menneinä vuosina ohittanut laajamittaisesta humanitäärisestä maahanmuutosta varoittaneet puheenvuorot, joista Ruotsi maksaa nyt kovaa hintaa.

– Vastaava ryhtiliike on tehtävä myös Suomessa.

Kokoomusedustajan mukaan tyytymättömyys ja turhautuminen on ymmärrettävää, sillä viranomaisten vuosina 2015-2019 antamista turvapaikkapäätöksistä ”selvästi alle puolet ovat olleet myönteisiä ja koko käsittelyprosessin aikana (valituksineen) näillä ihmisillä on täysi ylläpito veronmaksajien rahoilla”.

Hän toteaa, että vaikuttavimmat toimet ongelman ratkaisemiseksi tehdään EU:n tasolla.

– Kokoomus on esittänyt ohjelmassaan turvapaikkapolitiikan selkeyttämistä mm. siten, että: “Hädänalaisia tulee auttaa ensisijaisesti tukemalla ihmisoikeuksien toteutumista ja yhteiskunnallista kehitystä lähtöalueilla”. Turvapaikka voidaan myöntää vain selkeästi vainon tai kidutuksen uhan perusteella ja turvapaikat ovat aina määräaikaisia.

– Suomen rahkeet eivät yksin riitä näin valtavien haasteiden ratkaisuun. Euroopan ulkorajat tulee saada tilkittyä ja pakolaisia tulee auttaa mahdollisimman pitkälti lähtömaiden läheisyydessä esimerkiksi pakolaisleireillä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt