X
SULJE MAINOS
Janne Heikkinen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Janne Heikkinen: Jokaiselle asunnottomalle on löydyttävä koti

Suomessa on noin 4300 ihmistä vailla vakituista asuntoa.

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen vaatii lisää toimia, joilla jokaiselle asunnottomalle löydetään koti.

Suomessa on tällä hetkellä Vailla vakituista asuntoa ry:n mukaan 4 341 ihmistä vailla vakituista asuntoa. Heistä yli 700 asuu ulkona, rappukäytävissä ja ensisuojissa.

– Lämmin koti on jokaisen perusoikeus. Sivistysvaltion tulee kitkeä asunnottomuutta määrätietoisesti. Tavoitteena tulee olla asunnottomuuden poistaminen kokonaan Suomesta, linjaa Heikkinen.

Asunnottomuutta Heikkinen kitkisi suuntaamalla julkisesti tuettuja vuokra-asuntoja nykyistä enemmän vailla kotia oleville kansalaisille. Heikkinen esittää myös ulosoton suojarajan nostamista noin 680 eurosta 900 euroon, työn verotuksen laskemista myös matalissa tuloluokissa sekä velkaneuvonnan parempaa resurssointia ja jonojen purkamista.

Heikkinen katsoo, että maksuhäiriömerkinnän keston lyhentäminen ja positiivinen luottorekisteri voisivat osaltaan helpottaa asunnottomuuden vähentämisessä.

– Kokoomuksella on olemassa selvät linjaukset, jotka toteuttamalla asunnottomuuden kitkemisessä kokonaan päästäisiin taas askelia lähemmäksi, hän toteaa.

Sunnuntaina 17.10. vietetään Asunnottomien yötä ympäri Suomea YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt