X
SULJE MAINOS
Helsingissä HIFK päästi viisi katsojaa jalkapallon Veikkausliigan otteluun Helsingissä 15. toukokuuta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Helsingin rajoitukset: Tilanne valoisampi, harrastuksia vapautetaan

Pormestarin mukaan ravintoloita koskevat rajoitukset ovat hallituksen käsissä.

– Koronatilanne näyttää valoisammalta kaikilla mittareilla, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kaupungin koronavirustilannetta koskevassa tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa viimeisen viikon aikana on menty parempaan suuntaan. Taudin ilmaantuvuus on 49 tartuntaa 100 000 ihmistä kohti 14 päivän aikana.

Vapaavuori on tyytyväinen, että tartunnat ovat laskeneet, vaikka sosiaaliset kontaktit ovat lisääntyneet.

Hän totesi, että myös rokotukset ovat edenneet hyvin. Seuraavaksi Helsingissä rokotetaan 25–29-vuotiaat. Vapaavuoren mukaan aikataulu riippuu siitä, miten rokotteita saadaan Suomeen.

– Tällä hetkellä on huolta siitä, että heinäkuussa rokotteita ei saada samaan tahtiin kuin viime aikoina.

Pääkaupunkiseudulla siirryttiin tänään torstaina kiihtymisvaiheeseen.

– Tämän päivän merkittävin uutinen on ollut, että pk-seudun koronakoordinaatioryhmä siirsi alueen leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, Vapaavuori sanoi.

– Se on symbolisesti merkittävä viesti parantuneesta tilanteesta.

Pk-seutu ehti olla leviämisvaiheessa noin puoli vuotta eli marraskuun loppupuolelta lähtien.

Rajoitukset lievenevät

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksiin on odotettavissa selkeitä helpotuksia.

Koronakoordinaatioryhmä on suositellut, että Etelä-Suomen avi luopuisi määrällisistä kokoontumisrajoituksista. Vapaavuoren mukaan terveysohjeita on kuitenkin noudatettava.

Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan luovuttavan määrällisistä kokoontumisrajoituksista.

Harrastustoiminnan rajoitukset lievenevät ensi tiistaista alkaen.

Lasten ja nuorten (vuonna 2001 syntyneet ja tätä nuoremmat) harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta mahdollistetaan myös kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa 15.6. lukien rajoitetusti. Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita.

Myös aikuisten harrastustoiminta mahdollistetaan kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa 15.6. lukien rajoitetusti. Aikuisten liikuntaharrastukset mahdollistetaan kuitenkin edelleen vain ulkotiloissa. Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita.

Kuntien asiakaspalvelutilat avataan lukuun ottamatta kuntosaleja ja ryhmäliikuntaharrastustiloja. Avattavia tiloja ovat kirjastojen lukusalit, ryhmäkäytön tilat ja omatoimikäyttö sekä kulttuuritalojen ja muiden vastaavien esitys- ja opetustilat.

Kokous- ja kokoontumistilojen vuokraus mahdollistetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuusrajoituksia noudattaen.

Vapaavuoren mukaan tänään tehdyillä päätöksillä ei ole merkitystä ravintoloiden kannalta.

– Ravintoloita koskevien rajoitusten oalta päätöksenteko on puhtaasti valtakunnan hallituksen käsissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt