Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jan Vapaavuori: Sanna Marin on väärässä

Helsingin pormestari kiistää pääministerin näkemyksen koronatilanteen syistä.

Pääkaupunkiseudun johdon ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen välinen kiista koronatoimista ei näy laantuvan. Hallitus on sälyttänyt vastuuta pahentuneesta epidemiatilanteesta Helsingille. Pääkaupungin päättäjät ovat taas moittineet hallitusta muun muassa siitä, ettei rajojen koronatoimia ole saatu kuntoon.

Nyt Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo suoraan, ettei ole samaa mieltä pääministerin kanssa koronatilanteen syistä.

Pääministeri ⁦Sanna Marin on tässä asiassa väärässä, Vapaavuori toteaa Twitterissä.

Hän viittaa tästä löytyvään Ilta-Sanomien juttuun. Siihen on kerätty Marinin eilisessä hallituksen tiedotustilaisuudessa kertomat ”kolme syytä, miksi koronatilanne huononi”. Marinilta kysyttiin, mikä on mennyt pieleen.

Pääministeri muun muassa kertoi, ettei eri alueilla ole käytetty epidemian torjunnan välineitä ”aivan siinä määrin kuin mahdollista”.

Marin suuntasi selvästi sanojaan pääkaupungin päättäjille.

– Ja osittain näitä rajoitustoimia on ennalta purettu ja myös sen vuoksi tämä muuntovirus on päässyt leviämään. Se ei tietenkään yksin tähän tilanteeseen vaikuta, hän arvosteli.

Pääkaupunkiseudeun koronakoordinaatioryhmä päätti tammikuussa avata lasten ja nuorten harrastustoiminnan. Sen jälkeen ryhmä teki myös ratkaisun toisen asteen koulujen osittaisesta paluusta lähiopetukseen. Tämä ratkaisu on sittemmin peruttu, kun rajoituksia kiristettiin pahentuneen epidemiatilanteen takia.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on moittinut Helsinkiä. Kiuru ja  Vapaavuori ajautuivat eilisessä Ylen A-Talkissa miekkailemaan rajojen koronatoimista. Ministeri antoi ymmärtää, että satamien tilanne on ainakin osin Helsingin vastuulla. Pormestari taas arvosteli hallitusta muun muassa siitä, ettei rajoilla vaadita todistuksia koronatesteistä muiden maiden tapaan.

LUE MYÖS:

”Hallitus ei hoitanut rajatestausta ja nosti kädet pystyyn”

Hallituksella jo viisi koronakiistaa – ”alkaa selvästi hermostuttaa”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt