Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jan Vapaavuori: Pääkaupunkiseutu epidemian kiihtymisvaiheessa

Kaupungit ryhtyvät toimeenpanemaan THL:n tuoreita suosituksia.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo Twitterissä, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä (Helsinki, Espoo, Vantaa, HUS, ESAvi ja THL) todettiin juuri, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt epidemiassa kiihtymisvaiheeseen.

– Kaupungit ryhtyvät tämän seurauksena toimeenpanemaan THL:n tämänpäiväisiä suosituksia, hän tviittaa.

Vapaavuoren mukaan toisen asteen oppilaitosten ja lukioiden maskisuosituksen osalta pääkaupunkiseudun kaupungit linjaavat lähipäivinä yhdessä, miten ja milloin suositus käytännössä toimeenpannaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päivitti torstaina kasvomaskisuositustaan. Suositusta on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheiden ohjeilla.

Ohjeet on tarkoitettu alueellisille viranomaisille hyödynnettäväksi, kun ne arvioivat alueensa epidemiatilannetta ja antavat alueillaan suosituksia maskin käytöstä.

THL suosittelee koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Jos epidemiatilanteen huononeminen jatkuu eli jos siirrytään leviämisvaiheeseen, suojainten käyttöä laajennetaan edelleen, THL kertoo tiedotteessaan.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen totesi tiedotustilaisuudessa, että tauti-ilmaantuvuuden perusteella Suomi on jo kiihtymisvaiheessa, mutta tulkinnassa katsotaan myös muita indikaattoreita. Sitä, ollaanko Suomessa alueellisesti epidemian kiihtymisvaiheessa, tarkastellaan hänen mukaansa nyt alueittain.

Leviämisvaiheessa Suomessa ei Puumalaisen mukaan vielä olla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt