Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Jan Vapaavuori: Natsien marssiminen on vastenmielistä

Helsingin pormestari tuomitsee natsien marssin suorasanaisesti.

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan natsien marssiminen Helsingissä on vastenmielistä. Vapaavuori vastasi twitterissä häneltä asiaa kysyneelle mielipide- ja journalismisivusto Creatille, jonka mukaan ”humaanin arvojohtajan” tulisi sanoa, että ”natsien marssiminen hänen johtamansa kaupungin kaduilla on vastenmielistä”.

– Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä! Vapaavuori vastasi.

Kysyttäessä Vapaavuori vielä lisäsi, että kaikki ääriliikkeiden marssit ovat vastenmielisiä, oli kyse sitten äärioikeistosta tai äärivasemmistosta.

Helsingissä järjestetään tänään useita mielenosoituksia ja marsseja. Ylen mukaan ensimmäisena marssivat uusnatsit Kohti vapautta -kulkuueessaan Kaisaniemenrannasta Kallion läpi Töölöön, jotka aloittivat marssinsa 15:30. Heitä vastustava Helsinki ilman natseja -mielenosoitus Narinkkatorilta Runeberginkadun kautta Töölön Taivallahden kentälle alkaa puolestaan 16:30.

Perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue kulkee Hietaniemestä Senaatintorille kello 17 alkaen. Maahanmuuttovastainen 612-kulkue kulkee 19:30 alkaen Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt