Tyhjä kirjoitussali Joensuun lyseon lukiossa perjantaina. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jan Vapaavuori: Kouluja ei suljeta ilman raskaita perusteita

Helsinki rajoittaa yleisötapahtumia, vapaa-ajan toimintaa ja henkilöstön virkamatkoja.

Helsingin kaupunki on päättänyt nostaa koronavalmiuttaan ja tehnyt perjantaina uusia päätöksiä.

Pormestari Jan Vapaavuoren mukaan koordinaatioryhmä kokoontuu päivittäin päättämään mahdollisista uusista linjauksista ja käytännöistä.

– Tänään olemme päättäneet muun muassa yleisötapahtumiin, vapaa-ajan toimintaan ja henkilöstöön liittyvistä uusista toimenpiteistä. Lisäksi avaamme koronaterveysaseman Laaksoon, Vapaavuori kertoo tiedotteessa.

Helsingin kaupungin koulut, päiväkodit ja oppilaitokset tullaan pitämään auki.

– Keskeisiä yhteiskunnan toimintoja ei pidä lamaannuttaa ilman raskaita perusteita. Asiantuntijoiden mukaan koulujen sulkemisella ei olisi juurikaan vaikutusta epidemian hidastamiseksi tässä vaiheessa, Vapaavuori toteaa.

Laaksoon avataan ensi maanantaina koronaterveysasema, johon ohjataan kaikki ylähengitystieinfektion oireista kärsivät kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat helsinkiläiset potilaat. Helsingin muilla terveysasemilla ei hoideta ylähengitystieoirepotilaita ensi maanantaista alkaen.

Helsingin kaupunki on lisäksi päättänyt peruuttaa omat yli 100 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toistaiseksi. Lisäksi suositellaan peruutettavaksi pienempiäkin tapahtumia, mikäli kohderyhmään kuuluu riskiryhmiä.

Kaupungin järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

Helsingin kaupungin kirjastot, liikuntapaikat, nuorisotalot, museot, ulkoilualueet ja Rastilan leirintäalue pidetään auki normaalisti. Poikkeuksena ovat kaupungin ja Urheiluhallit Oy:n uimahallit, jotka suljetaan.

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit, kulttuurikeskusten tapahtumat sekä viikonlopun Bravo! -festivaali perutaan. Savoy-teatterin konsertit siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Helsingin työväenopiston sekä Helsingfors Arbiksen kurssit, luennot ja tapahtumat perutaan toistaiseksi.

Kaupungin henkilöstö ei toistaiseksi tee virkamatkoja, ja konsernin työpaikoilla suositaan etätyötä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt