Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jan Vapaavuori IL:lle: Rajaliikennettä olisi pitänyt pystyä tiukentamaan aiemmin

Helsingin pormestari sanoo heidän noudattaneen hybridistrategiaa kuuliaisesti.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelta (kok.) kysytään Iltalehdessä, ollaanko heistä tekemässä pahenevassa koronatilanteessa syntipukkeja.

– Minusta kuukausitolkulla epäreilua vaikutelmaa on luotu, että tautitilanteen heikkeneminen olisi riippuvaista kaupunkien tekemisistä tai tekemättä jättämisistä. Me olemme hyvin kuuliaisesti noudattaneet (hallituksen) hybridistrategiaa koko ajan, Jan Vapaavuori sanoo IL:lle.

Hänen mukaansa ainoat hyvin vähäiset poikkeukset liittyvät toisen asteen koulutukseen ja lasten ja nuorten harrastuksiin.

– Samaan aikaan esimerkiksi uusien valtuuksien saanti lainsäädäntötasolta on kestänyt kuukausitolkulla, Vapaavuori toteaa.

– Valtiovalta on viikkotolkulla pohtinut rajaliikenteen rajoittamista. Sen tyyppiset toimet jo aiemmin olisivat voineet vaikuttaa tähän.

Pormestarin mukaan ”rajaliikennettä olisi pitänyt pystyä hillitsemään ja tiukentamaan olennaisesti aiemmin”. Sama koskee hänen mukaansa ravintolarajoituksia, joiden merkitys on monikymmenkertainen lähiopetukseen verrattuna ja joita olisi pitänyt tiukentaa jo ajat sitten.

– Rajumpia keinoja on vain valtiovallan keinovalikoimassa, ei kunnilla ja kaupungeilla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt