X
SULJE MAINOS
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Jan Vapaavuori HS:ssä: Kokoomuksen tulee äänestää elvytyspaketin puolesta

Helsingin pormestari sanoo, että paketti ”ei ole hirveän hyvä”, mutta se kannattaa silti hyväksyä.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) katsoo, että kokoomuksen tulee äänestää eduskunnassa EU:n elvytyspaketin puolesta.

– Olen jo pitkään ajatellut, että kokoomuksella ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin äänestää paketin puolesta, hän toteaa Helsingin Sanomissa.

Vapaavuori sanoo, että kokoomuksen tulee poliittisen pelin sijaan ajatella arvojaan ja ihanteitaan, korostaahan kokoomus usein EU-myönteisyyttään. Hän kaipaa puolueelta ”valtiomiesmäisyyttä, viisautta, ison kuvan hahmottamista ja kansallisen edun ymmärrystä”.

– Hankalissa päätöksissä mitataan, kuinka vahvasti puolue on tiettyjen arvojen ja ihanteiden takana. Jos linja muuttuu päivänpoliittisen tilanteen takia, se on todella huolestuttavaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä totesi aiemmin tällä viikolla, että se äänestää eduskunnan suuressa salissa tyhjää EU:n elvytyspaketin kohdalla. Puolue katsoo, että paketin sisältö on huono mutta että sitä ei kuitenkaan kannata kaataa. Jos kokoomus äänestää tyhjää, paketti todennäköisesti hyväksytään hallituspuolueiden äänillä. Vapaavuori sanoo, että elpymispaketti ”ei ole Suomen kannalta hirveän hyvä diili”.

– Mutta on täyttä humpuukia kuvitella, että jos joku muu puolue olisi ollut hallituksessa, se olisi onnistunut neuvottelemaan olennaisesti paremman diilin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt