Jaana Pelkonen. Eduskunnan verkkolähetys

Jaana Pelkonen: Terrorismia auttamaan lähteneitä ei pidä auttaa palaamaan

Kokoomus vaatii hallitukselta linjausta al-Holin leirillä olevista.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen piti eduskunnassa kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron Suomen osallistumisesta turvallisuussektorin koulutusyhteistyöhön Irakissa.

Jaana Pelkonen huomautti, että terroristijärjestö ISIS:n propagandassa kannustetaan iskuihin länsimaita vastaan. Ideologian juurtumiselle ei hänen mukaansa pidä luoda mahdollisuuksia, ja järjestön solut muodostavat yhä vakavan ja globaalin uhan.

– ISIS:iin liittyneet vierastaistelijat ovat olennainen osa heidän arsenaaliaan. Myös Suomesta on lähtenyt varmuudella 80 vierastaistelijaksi, Jaana Pelkonen sanoi.

Eurooppaan jo palanneilla 2000:lla on vahvat yhteydet terroristijärjestöihin ja Pelkosen mukaan YK tietää heidän suunnittelevan iskuja Eurooppaan.

– Keskustelu al-Holin leirillä olevista suomalaisista on puhututtanut viime kuukausina paljon. Kokoomuksen mielestä Suomen ei tule auttaa terroristijärjestöjä auttamaan lähteneitä suomalaisia aikuisia palaamaan, Jaana Pelkonen sanoi.

– Hallitus sen sijaan on ollut aikeissaan epäselvä. Suomalaisille on oikeus tietää, mikä on hallituksen linja tässä asiassa. Kokoomuksen eduskuntaryhmä edellyttää hallitukselta selkeää linjausta tämän asian ratkaisemiseksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt