Jaana Pelkonen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jaana Pelkonen: Missä ovat hallituksen teot

Kansanedustaja vaatii eläinsuojelulain uudistamista.

Tuoreen eläinsuojeluraportin tulisi herättää uusi hallitus toimimaan, kokoomuksen kansanedustaja Janna Pelkonen toteaa.

Eilen julkaistussa eläinsuojeluvalvonnan raportissa todettiin, että 37 prosentilla turkistarhauksista on puutteita. Myös eläinsuojelukäynneissä lemmikkieläinten osuuden todettiin kasvaneen.

Pelkosen mukaan uuden hallituksen tulisi valmistella viime hallituksen esitys eläinten hyvinvoinnista eläinsuojelulaiksi niin, että se päivittyy pohjoismaiselle tasolle.

– Olemme hukanneet eläinsuojelulain uudistuksen vatvomiseen liian monta vuotta. Olisiko eläimelle vihdoin myönnettävä laissa elävän olennon oikeudet, eikä sitä kohdeltaisi esineenä, kuten nykyisessä laissa tulkitaan. Olisiko uusi hallitus myös valmis siirtämään turkistarhauksen lopullisesti historiaan ja koventamaan eläinsuojelurikoksista saatavia tuomioita, Pelkonen kysyy tiedotteessaan.

– Tämän uuden järkyttävän raportin pitäisi viimeistään herättää hallitus toimimaan. Varsinkin kun hallituksessamme nyt istuu puolueita, jotka ovat suhtautuneet vakavasti eläinsuojeluun tähänkin asti, Pelkonen painottaa.

– Meillä on maassamme iso asenneongelma, jos eläin nähdään pelkkänä hyödykkeenä ja helposti hylättävänä kertakäyttötavarana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt