Itella jääkäriliikkeen 100-vuotisjuhlille: teettäkää omakuvapostimerkki

Jääkäriliikkeen 100-vuotismuisto ei saa valtiolta tunnustukseksi postimerkkiä, mutta Angry Birdsit saivat.

Kansanedustaja ja historiantutkija Jussi Niinistö (ps.) jätti kesällä kirjallisen eduskuntakysymyksen. Hän ihmetteli Itellan tekemää hylkäystä ehdotukselle jääkäriliikkeen satavuotismuiston juhlapostimerkistä.

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on vastannut kyselyyn toteamalla, että kielteiseen päätökseen vaikutti muun muassa tulevan Suomi 100 vuotta -postimerkkisarjan osittainen päällekkäisyys.

Ministeri Hautalan vastauksen mukaan ”Itella tarjoaa asiakkailleen itse julkaisemiensa merkkien lisäksi mahdollisuutta teettää omakuvapostimerkkejä asiakkaan omista kuvista. Helsingin jääkäriosasto on käyttänyt tätä mahdollisuutta hyväkseen ja on julkaissut oman jääkärimerkin. Tätä mahdollisuutta yhtiö myös ehdotti (juhlamerkkiä ehdottaneelle) Jääkärisäätiölle”.

Jussi Niinistö toteaa nyt Facebookissa ironisesti, että ”jääkäriliike ei saanut postimerkkiä, mutta onneksi Angry Birdsit saivat. Joku roti.”

Itella kertoi maanantaina, että yhtiö ”tekee historiaa julkaisemalla maailman ensimmäiset viralliset Angry Birds -postimerkit, joiden kuva-aiheena on kuusi suosittua pelihahmoa – viisi lintua ja yksi possu”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt