Itävallan kansleri Sebastian Kurz. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / dpa / Peter Kneffel

Itävallan kansleri ja Saksan ministeri vetävät yhtä köyttä – Merkel sivuutettiin

Itävallan kansleri Sebastian Kurz kertoo nostavansa laittomaan maahanmuuttoon puuttumisen Itävallan EU-puheenjohtajakauden kärkiteemaksi.

Itävallan kansleri Sebastian Kurz sanoi luottavansa Italian, Saksan ja Itävallan yhteistyöhön taistelussa laitonta maahanmuuttoa vastaan, kertoo Politico. Kurz tapasi Saksan sisäministerin Horst Seehorfin Berliinissä keskiviikkona.

– Emme voi odottaa kriisin tulemista, niin kuin teimme vuonna 2015. Sen sijaan on tärkeää toimia ajoissa, Kurz sanoi.

Kansleri kertoi pitävänsä laittoman maahanmuuton rajoittamista yhtenä Itävallan EU-puheenjohtajakauden kärkiteemoista.

Seehofer kertoo luvanneensa keskusteluissa Kurzille, että sisäministerinä hän antaa kaiken tukensa rajavalvonnan lisäämiselle.

Seehofer ei osallistunut liittokansleri Angela Merkelin maahanmuuttoa koskevaan kokoukseen Kurzin tapaamisen takia.

Mediassa Seehoferin on sanottu jättäneen kokouksen väliin Merkelin ja Seehoferin välirikon takia, mutta Seehofer itse sanoo jättäytyneensä turkkilais-saksalaisen kirjailijan natsi-syytösten takia kokouksesta.

Seehoferin mielestä turkkilais-saksalainen Freda Ataman rinnasti sisäministerin ’Heimat’-sanan (kotimaa) käytön natsien ’Heimat’-sanan käyttöön artikkelissaan. Kirjailija oli Merkelin kokouksen osallistujalistalla.

– En voi osallistua maahanmuuttoa koskevaan kokoukseen, jos yksi osallistuja vertaa artikkelissaan kotimaan strategiaani natsien ymmärrykseen kotimaasta, sisäministeri kertoi toimittajille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt