Terveysalan työntekijä Roomassa sijaitsevan sairaalan ensiavun ovella. LEHTIKUVA/AFP

Italiassa ennätysmäärä virustartuntoja – uusia rajoituksia käyttöön

Joillain alueilla terveydenhuolto on vaarassa romahtaa.

Italian koronavirustilanne on pahenemassa. Eilen perjantaina maassa todettiin 40 902 tartuntaa, mikä on enemmän kuin yhden päivän aikana on todettu koko epidemian aikana, BBC uutisoi.

Neljäsosa uusista tartunnoista on todettu Lombardian alueella, jossa sijaitsee esimerkiksi Milano. Lombardiassa tiukat rajoitustoimet ovat jo voimassa ja uusien tartuntojen vuoksi ne on otetaan käyttöön sunnuntaina myös Campanian ja Toscanan alueilla. Campanian alueella, jossa sijaitsee esimerkiksi Napolin kaupunki, terveydenhoito on lähellä romahtamispistettä.

Tiukimpien rajoitusten alueita luonnehditaan punaisen vyöhykkeen nimellä. Näillä alueilla kotoa saa poistua vain työn, terveyssyiden, välttämättömän kaupassakäynnin ja hätätapausten vuoksi. Punaisen vyöhykkeen alueella asuu noin 16,5 miljoonaa ihmistä.

Italiassa saatetaan laittaa tilanteen pahentumisen vuoksi voimaan uusi kansallinen koronasulku. Hallituksen koronaviruskonsultti Walter Ricciardin mukaan tämän päätöksen tekemiseen on aikaa kaksi tai kolme viikkoa.

Yhteensä tartuntoja on Italiassa todettu yli miljoona. Koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut maassa yli 44 000 ihmistä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt