Italian pääministeri patistaa lakimiehiä työskentelemään nopeammin maan talouden kasvattamiseksi

Italian nuoren pääministerin mukaan hänen suunnitelmansa murtaisi byrokratiaa, joka on ollut haitallinen italialaiselle elinkeinoelämälle ja sen aktiivisuudelle.

Italian pääministeri Matteo Renzi on julkistanut sarjan toimia, joiden tarkoitus on saada kuriin maan hitaudestaan kuuluisa oikeusjärjestelmä. Asiasta uutisoi BBC.

Renzin suunnitelmiin kuuluu muun muassa saada tuomarit ja juristit tekemään työnsä nopeammin. Tähän pyritään antamalla heille vähemmän vapaa-aikaa sekä nopeuttamalla yksinkertaisia avioerotapauksia.

Renzin mukaan hänen suunnitelmansa murtaisi byrokratiaa, joka on ollut haitallinen italialaiselle elinkeinoelämälle ja sen aktiivisuudelle.

Ongelma jäykässä järjestelmässä on Renzin mukaan siinä pisteessä, että Italian kaipaamat ulkomaiset investoinnit maan talouteen ovat viime aikoina ajautuneet laskusuhdanteeseen. Keskimääräinen aika siviilikanteen ratkaisemiseen on tällä hetkellä 8 vuotta. Ympäri Italiaa on vireillä tällä hetkellä miljoonia oikeustapauksia. Renzi on luvannut puolittaa luvut.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt