X
SULJE MAINOS
Kansanedustajat haluavat Suomen suojelevan Israelin suurlähetystöä ja juutalaista seurakuntaa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Israelin lähettiläs: Olemme huolissamme Suomen tapahtumista

Suurlähettiläs toivoo viranomaisten puuttuvan häirintään.

Israelin Suomen-suurlähettiläs Dov Segev-Steinbergia on haastateltu Sana Jerusalemista -julkaisussa. Häneltä kysytään huolestuttavista merkeistä suhtautumisessa juutalaisyhteisöihin Pohjoismaissa ja viime aikojen tapahtumista Suomessa.

Israelin Helsingin suurlähetystöä vastaan on tehty parin vuoden ajan merkittävästi ilkivaltaa.

– Suomi oli odotuksissani viimeisin maa, jossa kuvittelin sitä kokevani, koska tiesin tulleeni hyvin ystävälliseen maahan, suurlähettiläs Dov Segev-Steinberg aloittaa.

Hän sanoo kaksi vuotta sitten alkaneen ilmiön todella yllättäneen itsensä.

– Ymmärtääkseni puhumme kuitenkin hyvin pienestä ryhmästä, joka ei edusta Suomea itseään. Suomen yhteiskunnan pitäisi puuttua asiaan ja poistaa ryhmittymä tästä yhteiskunnasta, lähettiläs sanoo.

– Valitettavasti se on kuitenkin olemassa ja ymmärtääkseni se on saanut vaikutteita vierasmaalaisilta voimilta, jotka hyötyvät tietyistä tahoista ja kehityksestä, jota maailmassa tapahtuu, koska tällaista ei ole tapahtunut täällä koskaan aikaisemmin.

Suurlähettilään mukaan ”on hyvin huolestuttavaa, mitä nämä ryhmät tekevät samanaikaisesti juutalaisia, Israelia ja suurlähetystöä kohtaan”.

– Israelin edustajana olen sitä mieltä, että Suomen viranomaisten pitäisi löytää nämä rikolliset ja tuoda heidät oikeuden eteen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt