X
SULJE MAINOS
Israelin F-16-hävittäjä Sderotin kaupungin lähettyvillä 14. toukokuuta. LEHTIKUVA / AFP Jack Guez

Israelista varoitus: Hyökkäyskohteita on tuhansia

Puolustusministerin mukaan Israelin iskut Hamasia vastaan jatkuvat.

Israelin puolustusministeri Benny Gantzin mukaan maan asevoimilla ei ole puutetta hyökkäyskohteista äärijärjestö Hamasin hallitsemassa Gazassa, kertoo Times of Israel.

Ganzin mukaan kaikki Gazassa olevat henkilöt ja alueet ovat alttiita iskuille.

– Yksikään Gazassa oleva henkilö, alue tai naapurusto ei ole immuuni. Meillä on tuhansia hyökkäyskohteita, jotka vain lisääntyvät. IDF:llä (Israelin puolustusvoimat) on useita suunnitelmia iskujen jatkamiseksi Hamasia vastaan. Taistelut eivät lopu ennen kuin saavutamme täydellisen ja pitkäkestoisen rauhan, Gantz sanoi vieraillessaan Ashdodin kaupungin laivastotukikohdassa.

– Kansainvälisen yhteisön täytyy ymmärtää, että terroristiryhmä Hamas avasi tulen ja jatkaa siviiliväestön umpimähkäistä tulittamista. Hamas kantaa vastuun ja maksaa hinnan.

IDF on tehnyt lisää ilmaiskuja Gazassa tiistaina. Gazasta on ammuttu useita raketteja Israeliin.

Israelin ilmaiskut ovat kohdistuneet muun muassa Hamasin tunneliverkostoon ja rakettien laukaisualustoihin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut tukevansa tulitaukoa yli viikon kestäneissä yhteenotoissa Israelin ja Gazan militanttien välillä.

Biden kertoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle, että Yhdysvallat tekee yhteistyötä Egyptin ja muiden kanssa lopettaakseen väkivaltaisuudet.

Yhdysvallat kuitenkin esti YK:n turvallisuusneuvostoa muodostamasta yksimielisen julkilausuman, jossa vaaditaan väkivaltaisuuksien lopettamista.

Israel on sanonut jatkavansa ilmaiskuja ja kertoi maanantaina, että maahan on ammuttu viimeisen viikon aikana yli 3 000 rakettia. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Israelin Iron Dome -ohjustorjuntajärjestelmän kerrotaan pysäyttäneen 90 prosenttia raketeista. Israelin pelastuspalvelut ovat ilmoittaneet yhteensä 311 loukkaantumisesta, joista kuusi on vakavia. Yhteensä kymmenen ihmistä on kuollut.

Hamasin terveysministeriön mukaan Gazassa ainakin 212 ihmistä on kuollut. Israel totesi maanantaina, että Gazassa kuolleista ainakin 150 on militantteja.

Tilanteen kärjistymisen taustalla on muun muassa Israelin päätös häätää palestiinalaisperheitä kodeistaan Itä-Jerusalemissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt