X
SULJE MAINOS
Yhdysvalloissa kolmasosa kansasta on saanut kaksi rokotetta. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Joe Raedle

Suurta maskikäännettä odotetaan USA:ssa

Kauppaketju Walmart luopuu maskipakosta rokotettujen kohdalla.

Useat yritykset Yhdysvalloissa suunnittelevat höllennyksiä velvoitteeseen käyttää kasvomaskia, kertoo The Wall Street Journal.

Käänne on seurausta siitä, kun Yhdysvaltain tautikeskus CDC ilmoitti tällä viikolla, että kaksi koronarokotetta saaneet voivat jättää maskin pois sisätiloissa ja suurissa ihmisjoukoissa.

Yhdysvaltain suurin yksityinen työnantaja, kauppaketju Walmart kertoi, että rokotesuojan saaneet asiakkaat ja työntekijät voivat luopua maskeista yrityksen tiloissa. Ensi viikolla voimaan astuva linjaus koskettaa noin 1,6 miljoonaa yrityksen työntekijää. Rokotetut asiakkaat ovat voineet asioida ilman maskeja yrityksen liikkeissä jo perjantaista lähtien.

Walmartin lisäksi muut isot työnantajat ovat ilmoittaneet lievennyksistä niin sanottuun maskipakkoon.

Amerikkalaisista kolmasosa on saanut kaksi koronarokotetta. Myös tartuntojen trendi on ollut laskussa. Asiantuntijoiden mukaan Yhdysvalloissa onkin otettu askel kohti normaalia arkea, jossa maskeja ei enää välttämättä tarvitse kantaa julkisilla paikoilla.

Yhdysvalloissa on kuitenkin yhä useita rajoitustoimia. Täyden rokotesuojan saaneet kansalaiset joutuvat muiden ohessa pitämään maskia julkisessa liikenteessä tai asioidessaan terveydenhuollossa. Lisäksi paikalliset viranomaiset ja osavaltiot voivat määrätä varotoimista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt