”Islamistiterroristit haluavat Eurooppaan sisällissodan”

Ranskalainen islamin asiantuntija, professori Gilles Kepel sanoo La Stampan haastattelussa, että islamistiterroristit haluavat Eurooppaan sisällissodan.

– Päämääränä on tuhota koko eurooppalainen järjestelmä, modernismi ja uskonnollinen traditio. Tämä jihadisti-ideologia haluaa saada aikaan sisällissodan Euroopassa. Saamaan aikaan (jatkuvilla terroriteoilla) välirikon Euroopan muslimien ja muun yhteiskunnan välillä, joka johtaa sisällissotaan, Gilles Kepel sanoo La Stampassa.

Syyskuisessa Die Welt -lehden haastattelussa hän totesi, että jihad-sukupolven pitkän tähtäimen tavoitteena on tuhota Eurooppa tällä sisällissodalla ja rakentaa sen raunioille islamilainen yhteiskunta. Strategia on samantapainen kuin ISIS:n Irakissa, Syyriassa ja Libyassa. Niissä terroristijärjestö käytti hyväkseen sisällissotien kaaosta rakentaen hitaasti voimaansa ja lopulta valtasi nopeasti laajoja maa-alueita hallintaansa.

Professorin mukaan eurooppalaiset saavat tarpeekseen jatkuvista terroriteoista. Kansat haluavat lopulta karkottaa islamin Euroopasta tukemalla oikeistopuolueita.

Kepelin mukaan terrorismin tavoitteena on myös lietsoa eurooppalaisten vihaa muslimeita vastaan ja sitä tekemällä saada aikaan nuorison yhä syvempää radikalisoitumista.

Hän huolissaan siitä, että terrorismia ei voi pysäyttää tavallisin poliisitoimin. Osaksi tämä johtuu siitä, että poliisilla ei ole sellaisia resursseja, mitä se tarvitsisi. Esimerkiksi Ranskassa terrorismin tarkkailulistalla on yli 15 000 ihmistä. Jatkuva yhden henkilön 24/7-seuraaminen vaatisi useamman poliisin kokopäivätyön eikä sellainen ole mahdollista.

Kepel huomauttaa La Stampassa, että terroristit käyttävät myös hyvin tehokkaasti digiajan mahdollisuuksia. Hänen mukaansa läntiset turvallisuuspalvelut ovat terroristeja kymmenen vuotta jäljessä ja käsittelevät ongelmaa kylmän sodan aikaisin metodein.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt