ISIS teloittanut kymmeniä lapsia – ”takana oppi viimeisestä taistelusta”

ISIS-terroristijärjestö on jakanut Syyriassa viimeisen vuoden aikana 74 teloitustuomiota lapsille.

Irakiin ja Syyriaan islamistisen kalifaatin viime vuoden kesäkuun lopussa perustanut ISIS-jihadistijärjestö on teloittanut ensimmäisen vuotensa aikana kaikkiaan 3 027 ihmistä Syyriassa.

Asiasta kertoo ISIS:n toimintaa Syyriassa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -ihmisoikeusjärjestö (SOHR). Verkkouutiset on aiemmin kertonut teloituksista muun muassa tässä jutussa.

74 ISIS-järjestön Syyriassa kuolemaan tuomitsemista oli lapsia. SOHR:n julkaisemaan raporttiin ja muihin lähteisiin viittaava Fox News kertoo, millaisten rikosten vuoksi jihadistit ovat kuolemantuomioita jakaneet.

”Monien teloitettujen syytteiksi on kirjattu jumalanpilkka tai vakoilu”, SOHR:n raportissa todetaan.

Teloitustuomioita on kuitenkin jaettu myös shiia-muslimeille sekä sodomiasta tai noituudesta syytetyille.

Viime viikolla ISIS-jihadistit surmasivat kaksi alaikäistä poikaa. Poikien teloitustuomio kertoo, millä tavalla järjestö suhtautuu jopa lapsiin.

Pojat olivat uutislähteiden mukaan syöneet ramadanin paaston aikana ”ilman uskonnollista oikeutusta”. Ramadan on islamilaisen kalenterin yhdeksäs kuukausi, jonka aikana siihen fyysisesti kykenevät muslimit paastoavat päiväsaikaan.

Surmista on liikkunut ristiriitaisia tietoja. Pojat on saatettu tappaa ristiinnaulitsemalla. Varmaa on kuitenkin, että heidän ruumiinsa nostettiin ristille yleiselle paikalle ja että heidän kauloihinsa laitettiin kyltit, joissa kerrottiin heidän rikoksestaan.

YK:n lapsien oikeuksien komitean helmikuussa julkaiseman raportin mukaan ISIS kohtelee erityisen julmasti lapsia, jotka eivät ole muslimeja.

YK:n raportissa kerrotaan, kuinka jihadistit pakottavat vääräuskoisina pitämiään alaikäisiä kristittyjä, kurdeja ja jesidejä seksiorjiksi ja itsemurhapommittajiksi sekä kiduttavat, ristiinnaulitsevat ja polttavat heitä elävältä. Raportin mukaan jihadistit ovat teloittaneet jopa henkisesti jälkeenjääneitä lapsia.

”Kaikkien näiden teloitusten takana on maailmanlopun ideologia uskovien ja harhaoppisten välisestä viimeisestä taistelusta”, terrorismiasiantuntija Jasmine Opperman sanoo Fox Newsille.

”ISIS käyttää teloituksia näyttääkseen seuraajilleen – ja tuleville seuraajilleen – että ryhmä on uskovien ainoa todellinen edustaja niin sanoissa kuin teoissakin. Tämän vuoksi teloitukset ovat niin vahvasti esillä.”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt