Siviilit pakenevat ISIS:n viimeisestä linnakkeesta Baghuzista Syyriassa. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

ISIS saarrettu yhteen kylään, taistelijoita saapuu yhä

’Kalifaatti’ on kutistunut alle neliökilometrin alueeksi.

Yhdysvaltain tukemien Syyrian demokraattisten voimien (SDF) joukot aloittivat lauantaina hyökkäyksen viimeisellä jihadistijärjestö Isisin hallitsemalla alueella. Isisillä on hallinnassaan enää alle neliökilometrin alue Koillis-Syyriassa, kertoo CNN.

– Meihin kohdistuu yhä kovaa vastustusta Isis-sotilaiden puolelta. Sotilaat ovat vetäytyneet kaupungin alle rakentamaansa tunneliverkostoon, jonka avulla he voivat siirtyä talosta toiseen, SDF:n komentajat kertoivat CNN:lle.

Isis on käyttänyt samaa strategiaa Mosulissa ja monilla muilla hallitsemillaan alueilla. Arvioiden mukaan piiritetyn Baghuzin kylän läheisyydessä on jäljellä noin 500 taistelijaa. Heidän uskotaan olevan joukko Isisin kokeneimpia ja sotilaita ja komentajia.

YK arvioi heinäkuussa 2018, että Isisin jäseniä olisi Irakissa ja Syyriassa edelleen 20 000–30 000 huolimatta sen suurista alueellisista menetyksistä. Ulkomaisia taistelijoita saapui alueelle kaikkiaan yli 40 000 ja tutkijoiden arvion mukaan heitä saapuu edelleen noin 50 kuukaudessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt